Waar ben je naar op zoek?

NDSM Billboards

De NDSM Billboards zijn drie grote bouwborden verspreid over de NDSM-werf. De 6m x 3m bouwborden worden ingezet door Stichting NDSM-werf om kunstenaars de gelegenheid te geven hun werk op groot formaat tentoon te stellen.

Het eerste werk  op de Billboards was een foto tentoonstelling door Jaap Scheeren genaamd Flipping the Bird. Hierin waren beelden van dieren te zien die met een onmiskenbaar gebaar duidelijk maakte wat ze van de voorbijganger vonden. Het doel van de tentoonstelling was nadruk leggen op de relatie tussen de mens en natuur, vooral op plekken waar deze twee werelden soms samenkomen door toedoen van de mens.

Op dit moment zijn de werken van kunstenaarscollectief Frerara, bestaande uit Frederick Calmes, Raquel van Haver en Raul Balai, te zien op de Billboards. Stichting NDSM-werf vroeg Frerara hun tekeningen, die zij in opdracht van Het Stadsarchief maakten, zichtbaar te maken op de bouwborden in het kader van de tentoonstelling (Un)monumenting#1. Deze tekeningenreeks, genaamd Ademhaling van de Stad belicht onzichtbare stadshelden in tijden van Corona.

Het eerst bouwbord is te vinden op het NDSM Plein, het tweede op het grasveld bij het Hilton Doubletree Hotel, en het derde op het grasveld bij Café Noorderlicht.

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.