NDSM Billboards | De Beeldmakers Archief

KUNSTEXPO VAN VANDEJONG, HET PAROOL EN STICHTING NDSM-WERF

Met De Beeldmakers, een speurtocht naar creatief talent, bieden Het Parool en Vandejong jaarlijks aanstormende fotografen en illustratoren met durf een podium. Via een open call wordt onontdekt talent uitgenodigd zich aan te melden, waarna de jury een selectie maakt op basis van creatieve visie, originaliteit en de kwaliteit van het werk. 

Dit jaar werden uit meer dan 120 inzendingen tien fotografen en illustratoren geselecteerd die zich met een korte pitch presenteerden aan een vakjury. Die bestaat uit Megan Bos (vormgever PS van de Week), Roos Haasjes (artdirector Vandejong) en drie gastjuryleden: beeldend kunstenaar Jitske Schols, fotograaf Henk Wildschut en illustrator en beeldend kunstenaar Hedy Tjin. Uiteindelijk zijn hieruit drie winnaars gekozen voor editie #5, waarbij de jury koos voor makers die werken vanuit nieuwsgierigheid en fantasie: Michèle Bergsma en Jillis Stada, en publiekswinnaar Judith Montens. Een selectie van hun werk is 2 september t/m eind december te zien op de NDSM Billboards.De winnaars 

Fotograaf Michèle Bergsma (1997) focust met haar werk op de rafelrandjes van het dagelijks leven en belicht zaken die normaal gesproken geen hoofdrol spelen.

Illustrator Jillis Stada (1953) maakt collages van nieuwsberichten die op het eerste gezicht niets met elkaar te maken hebben – inhoudelijk noch visueel.

Illustrator en grafisch ontwerper Judith Montens (1981) maakt illustraties over thema’s waarin ze zich kan verliezen – van apathie en vermoeidheid tot eenzaamheid en de gekheid van de wereld.Meer informatie

 NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.