Waar ben je naar op zoek?

Hoogbouw Camping: Nature City (2023) | Willem de Haan

KUNST PROGRAMMERING DOOR STICHTING NDSM-WERF

Als culturele seizoensopener presenteert Stichting NDSM-Werf een installatie van kunstenaar Willem de Haan op NDSM: een verticale camping die ingaat op het gevecht om schaarse ruimte.

Eerder was zijn werk te zien op de internationale kunstroute IJsselbi├źnnale, waar het een reactie vormde op de druk op het landschap voor landbouwproductie en recreatie. Op NDSM krijgt Nature City een andere betekenis. In een groeiende, verdichtende stad als Amsterdam en in een snel ontwikkelend stadsdeel als Amsterdam Noord is de druk op publieke ruimte groot. Ruimte: fysiek en mentaal, is van belang voor de leefbaarheid van een stad, maar plekken voor groen, ontspanning en recreatie zijn schaars. Met het werk Nature City gaat De Haan op speelse wijze in op een serieus stedelijk vraagstuk door een mogelijk, maar ook vervreemdend toekomstscenario te verbeelden.

OVER DE KUNSTENAAR

Multidisciplinair kunstenaar Willem de Haan (1996, NL) daagt in zijn werk sociaal geconditioneerde en politieke regels uit van alledaagse locaties. Op een overtuigende, humoristische en vervreemdende manier voegt de kunstenaar kunstmatige elementen aan bestaande situaties toe. Zijn suggestieve sculpturale interventies verwijzen naar het gebruik van rekwisieten en decors in de film- en theaterwereld.

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.