Waar ben je naar op zoek?

Longing To Cross The Horizons (2022) | Hilda Moucharrafieh | We Sell Reality | Sehaq | and friends

KUNSTWERK VAN OVER HET IJ I.S.M. STICHTING NDSM-WERF

8 OKTOBER 2022 – OKTOBER 2023

“Washing up on the European coastlines, are the bodies of those who fled from wars, economic and ecological crises, which cannot be seen independently from the political history and the neocolonial legacies of the North-South power dynamic.” – Hilda Moucharrafieh

Over het werk

Op de Y-helling van de NDSM-werf brengt multimedia-kunstenaar Hilda Moucharrafieh een eerbetoon aan de vluchtelingen die omkwamen op de Middellandse Zee. Samen met kunstenaars Haitham Haddad, Tewa Barnosa en kunstenaarscollectief We Sell Reality, schildert Hilda een tekst uit een brief die in 2015 werd gevonden in de broekzak van een verdronken migrant. Hij schreef deze brief omdat hij wist dat hij snel dood zou gaan. Hij bedankt de zee die hem opnam zonder naar een visum of paspoort te vragen.

Zijn woorden spoelen in Longing to cross the horizons aan op de Y-Helling; een plek waar in het verleden schepen werden gebouwd en te water gelaten. Verweven met de (neo)koloniale economie zijn de Amsterdamse scheepswerven niet los te denken van uitbuiting, onderdrukking en slavernij. Tot op de dag van vandaag spoelt het water – net als in dit werk – de tragische gevolgen van dit systeem terug naar de Europese kusten en steden.

Rondom de plek van Longing to cross the horizons worden het komende jaar bijeenkomsten, activiteiten en evenementen georganiseerd door We Sell Reality, Sehaq en andere vrienden. Meer hierover weten? Check de knop hieronder.

OVER HET IJ

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.