Lasloods

TOEKOMSTIGE ONTWIKKELING

Vroeger werden in de Lasloods, de “kathedraal van NDSM”, reusachtige scheepsonderdelen in elkaar gelast die als schip of romp de immense blauwe deuren uit kwamen rollen. Klaar voor de helling, klaar voor het water. De rails door de loods en de nog werkende productie kranen verraden een ongelooflijke productiekracht.

Nu is de Lasloods een indrukwekkend zeldzame plek waar van alles kan gebeuren. Voor onderscheidende initiatieven is dit dé plek. Hier zal, in de zomer van 2018, het grootste street art museum ter wereld haar deuren openen. Zowel qua oppervlakte, kunstvorm als collectie ontstaat hiermee een internationale culturele locatie op NDSM.

Het rijksmonument is ongelooflijk uitdagend maar ook complex. Stap voor stap wordt de Lasloods klaar gemaakt voor gebruik. Het monument wordt door BMB ontwikkeling (Mediawharf B.V.) in ere hersteld en gerenoveerd zonder dat er grote ingrepen nodig zijn.

Het street art museum zal met haar imposante werken en dynamische bezoekers de Lasloods nieuw leven inblazen – een culturele hotspot voor iedereen! Je ruikt het staal nog, je voelt de energie, je ziet de mogelijkheden. Waar vind je nog zo’n plek in Amsterdam?

Contact
Lasloods
Ms. van Riemsdijkweg 9
1033 RC Amsterdam
info@BMB.nl

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.