Waar ben je naar op zoek?

Containerboog

De containerboog is voor menig festivalbezoeker inmiddels niet meer weg te denken als icoon van de NDSM-werf. Ooit geplaatst als decorstuk voor DGTL maken nu ook andere festivals er gebruik van. Door het wegvallen van de festivals in corona-tijd besloot Stichting NDSM-werf de boog periodiek een andere invulling te geven, om het dynamische gevoel wat het festivalseizoen geeft, te symboliseren. Hiervoor nodigt ze kunstenaars uit om er een invulling aan te geven. Deze tweede editie hebben Stichting NDSM-werf, festival DGTL en STRAAT Museum de handen ineen geslagen om het kunstenaarsduo Karski & Beyond te vragen.

Karski (1974) en Beyond (1983) is een kunstenaarsduo uit Nederland. Ze hebben een achtergrond in grafisch ontwerp en zijn zeer intensief betrokken bij de graffiti-scene.

Als experiment begonnen ze in 2012 samen te werken. Omdat de eerste collectief gemaakte muurschildering goed beviel, besloten ze hun krachten te bundelen. Hun werk staat bekend om het gebruik van originele en levendige kleurencombinaties. Het bevat realistische, grafische en abstracte elementen, vaak met een verrassende diepte en veel dynamiek. Voor Karski & Beyond is kunst een manier om je uit te drukken, en het maken van gigantische schilderingen, zoals deze op de containerboog, geeft hen het gevoel dat ze leven. “Als duo zoeken we graag de grenzen voor zoveel mogelijk contrast en diepte op.”

 

Check het Insta-account van Karski & Beyond

De eerste interventie is bedacht en uitgevoerd door illustrators en grafisch ontwerpers Sue Doeksen en Jord Noorbeek. Zij hebben zich met de boodschap “Be Kind” laten inspireren door de laatste woorden van wijlen burgemeester Eberhard van der Laan. De zijkanten geven de veelzijdigheid aan van de NDSM-werf: een uil die voor wijsheid en magie staat en een hofnar die het plezier en vermaak symboliseert.

Luister de aflevering van NDSM X terug met Sue & Jord

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.