Bevrijdingsgymnastiek (2017) | Club Interbellum Archief

5 mei 2017

We leven in een tijd van ongekende keuzemogelijkheden en diffuse informatieverstrekking, van post-waarheden en alternatieve feiten. De wereld van het internet ligt aan onze voeten en geeft ons precies de antwoorden die we willen horen, maar zonder houvast, overtuigingskracht en berusting. En dat terwijl er zoveel onzekerheid heerst: klimaatverandering, groeiende economische ongelijkheid, populistische en fundamentalistische krachten die ons land en de wereld doen splijten. Een verontrustende urgentie maakt zich meester van de onderbuik: Waar staan we voor? En wat doen we ermee?

Wordt het niet eens tijd dat we onze beginselen opnieuw definiëren, onze waarden verwoorden en uit ons hoofd leren?  Dat we ons hoofd uit de ICloud halen en collectief het hier en nu te lijf gaan?  En onze morele gezondheid aan onze fysieke conditie koppelen, samen, in de buitenlucht?

De Bevrijdingsgymnastiek is gebaseerd op het Nietzscheaans principe ‘een gezonde geest, in een gezond lichaam’.  Samen met Building Conversation definiëerden we met elkaar een vijftal waarden die we allemaal omarmen. Vervolgens vertaalde choreograaf Valentina Campora met een team van professionele dansers deze waarden in gymnastiek oefeningen die we gezamenlijk uitvoerden. De gym werd beloond met een lekkere gezonde lunch van Resto van Harte.

Naar een concept van Building Conversation, Club Interbellum, Stichting NDSM-werf en Valentina Campona. Mede mogelijk gemaakt door Nationaal Comité 4 en 5 mei

 

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.