25e editie ADE op NDSM trapt af met lichtinstallatie ‘Because the Night’

Gisteren begon de 25e editie van Amsterdam Dance Event (ADE). Dit jaar geen grote tenten of speakertorens op de werf, maar gelukkig wordt vooral in virtuele ruimtes nog vanalles georganiseerd om er het meeste van te maken. Ook heeft Stichting NDSM-werf niet stilgezeten.

Na een hoop geklus in het gure herfstweer zijn sinds gisteren de nieuwe lichtinstallaties van ‘Because the Night’ te zien, gecreëerd door kunstenaars Boris Acket (1988) en Vladimir Grafov (1964). En wat zijn we blij met het resultaat! ‘BAKEN ‘, het werk van Boris Acket in samenwerking met Chris van Meer, symboliseert de hartslag van het nachtleven dat juist in deze tijd zo gemist wordt. Tegelijkertijd verspreidt dit pulserende licht, dat vrijwel vanaf heel de werf en het IJ te zien is, een teken van hoop en leven. Het werk van Vladimir Grafov schijnt met laserlichten over de Y-helling van de NDSM-werf, en brengt de energie en sfeer van de dansfeesten die normaalgesproken op de NDSM-werf, en heel Amsterdam, tot leven wekken. ‘BAKEN’ van Boris Acket is mede mogelijk gemaakt met steun van leveranciers Lumus Instruments, Ampco Flashlight, Think! AV en Van Ham Tenten en Podia, die zo ook de dancescene een hart onder de riem steken.

Terwijl de lasers van Vladimir Grafov’s werk ‘Invincible Sun’ de Y-helling oplichten, gebeurt er in de catacombes nog meer interessants. Onze buren van NDSM-Music organiseren gedurende heel ADE vanuit hun monumentale studio in de helling NDSM Music Digital x ADE 2020. Elke dag kun je uren lang mee dansen, feesten en genieten van een heleboel live gestreamde sets van opkomende namen uit de house en techno scene, vanuit het comfort van je eigen woonkamer. Dit unieke concept wordt in drie steden tegelijk in Europa uitgerold en stelt de ‘bezoeker’ in staat om virtueel te cityhoppen van Amsterdam naar Berlijn, naar Madrid en weer terug. Check de website van NDSM Music voor de hele timetable.

Ondanks (of juist dankzij) het herfstweer biedt ‘Because the Night’ dit weekeinde een welkome portie licht en energie en mooie gelegenheid voor een uitstapje naar de NDSM-werf.

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.