Intervening Public Space: tentoonstellingszaal voor Corona in de Stad

Stichting NDSM-werf is partner van de digitale tentoonstelling Corona in de Stad van het Amsterdam Museum. Programmamaker Ewa Scheifes richtte namens de stichting een zaal in getiteld Intervening Public Space. Nu de alledaagse drukte even wegvalt, vallen de creatieve interventies in de stad des te meer op. Van skaters die de verlaten straten van de binnenstad overnemen en street-art pieces die de zorgsector bedanken tot tijdelijke installaties en kunstenaars die bestaande affiches voor gecancelde tentoonstellingen bewerken. Makers als Dadara, Teun Castelein en FAKE reflecteren op wat deze tijd met hen doet en gebruiken de publieke ruimte als canvas voor een fysiek spoor dat ruimtelijk (of digitaal) ervaren kan worden.

Om deze bijzondere tijd, en ook de tijd na de intelligente lockdown, in beelden, geluiden en verhalen vast te leggen voor nu en de toekomst is het Amsterdam Museum op zoek naar persoonlijke ervaringen. Ervaringen over wat deze tijd met ons doet, ons opvalt en hoe het ons raakt. Amsterdammers worden uitgenodigd om hun bijzondere momenten en verhalen over deze periode vast te leggen en te delen om bewaard te blijven. Een selectie van alle inzendingen wordt getoond op de hoofdpagina van de digitale tentoonstelling en op speciale themapagina’s. Een redactie, bestaande uit makers, partners en museummedewerkers, is verantwoordelijk voor de selectie. Vanaf 15 mei bekijk, lees en luister je in de digitale tentoonstelling op coronaindestad.nl naar verhalen van creativiteit, kwetsbaarheid, troost, verdriet en vrolijkheid, eenzaamheid en solidariteit in onze stad.

Bekijk de tentoonstelling

Inzenden

Een inzending doen kan nog steeds in allerlei vormen: een foto, tekst, tekening, video, GIF-je, berichtjes/correspondentie of audiobestand bijvoorbeeld. Deze en andere vormen van uitingen kunnen ingestuurd worden via www.coronaindestad.nl/inzenden. Amsterdammers die minder digitaal vaardig zijn, kunnen hun bijdrage ook doorbellen via een speciaal daarvoor geopende telefoonlijn: 06-10150912.

Stuur jouw bijdrage in

Corona in de Stad

Samen met o.a. de OBA, Nieuw Dakota, Stichting NDSM-werf, AT5 en vele anderen –  maakt het Amsterdam Museum een digitale tentoonstelling over het tijdperk van corona in Amsterdam. Met de tentoonstelling, die vanaf 15 mei via coronaindestad.nl te zien is, wil het museum bewoners in isolatie met elkaar verbinden, de zeer gewenste bredere context en historische duiding aan de crisisperiode bieden en deze unieke tijdgeest voor de toekomst vatten. Corona in de Stad is onderdeel van het project Collecting the City, waarin het Amsterdam Museum samen met o.a. de OBA, UvA, Stadsarchief, Storytellingcentre, Tropenmuseum en Gemeente Amsterdam bij bewoners van de stad verhalen verzamelt als cadeau voor het 750- jarige bestaan van Amsterdam. De tentoonstelling wordt mede mogelijk gemaakt door de Amsterdam City Circle en de Gemeente Amsterdam.

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.