Homo Dei 2020

Sinds deze week kan je op de werf een audiotour volgen naar aanleiding van het project ‘Homo Dei’ van kunstenares Carolien Wissing. Het Homo Dei project bestaat uit 4 schilderijen die elk een eigen verhaal hebben maar samen een groter geheel vormen. Via de QR-codes die naast de schilderijen hangen is de audio te beluisteren met je eigen telefoon.

De expositie is nog het beste te vergelijken met een audiotour in het museum, waarbij het NDSM plein als museumzaal fungeert.

​”Het idee om audio toe te voegen aan mijn schilderijen had ik al bedacht voor een andere expositie. De audio fragmenten had ik nét klaar toen alles op slot ging vanwege Corona. Na de eerste periode van chaos en onzekerheid realiseerde ik me dat het verhaal dat ik met dit project wil vertellen, juist nu, in deze Corona periode, heel erg aan de hand is”, aldus kunstenares Carolien Wissing.

‘Homo Dei’ gaat over resetten en jezelf opnieuw uitvinden. Het gaat over oude waardes afleggen, vergeten waardes onder het stof vandaan halen en zo ruimte creëren voor een prettigere versie van jezelf en -als het even mee zit- de wereld.

“Het idee om de kunstwerken achter glas te presenteren ontstond al snel en bedrijven vragen een raam beschikbaar te stellen was een logische gevolg daarvan. Het koste wat tijd maar toen men eenmaal begreep wat ik voor ogen had waren de bedrijven super enthousiast. Het resultaat is een bijzondere kunst beleving in de buitenlucht zonder mondkapje of tijdslot, gratis te bezichtigen.”

Dit project werd mogelijk gemaakt door:

Nieuw Dakota, Fronteer, Pernod Ricard Nederland, Greenpeace en Beta Office for Architecture and the City

‘Homo Dei’ project @ NDSM square

Outdoor tour along 4 paintings with audio
Needed: telephone, QR reader and earphones.
Where:  NDSM square – Amsterdam North
When:   July + August 2020

AUDIO FRAGMENTEN

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.