Gezocht: projectmedewerker / productieleider (M/X/V)

De NDSM-werf in Amsterdam-Noord is een ruig, avontuurlijk en iconisch gebied aan de noordelijke oever van het IJ. Stichting NDSM-werf programmeert het buitenterrein van de werf met festivals, evenementen, spraakmakende kunstwerken en culturele projecten; en verzorgt het beheer van het terrein. Je kent ons waarschijnlijk als aansprekende evenementenlocatie van festivals als DGTL, Over het IJ of Hemeltjelief; of bijzondere kunstprojecten zoals het recent gepresenteerde werk ‘Monument’ van Manaf Halbouni.

De NDSM-werf was vroeger het rafelige randje van de stad. Dat is inmiddels heel anders: te midden van de nieuwe en oude woonwijken van Amsterdam-Noord en slechts op een paar vaarminuten van het Centraal Station is het een belangrijke bestemming voor kunst, cultuur, evenementen en ontspanning. Als Projectmedewerker / Productieleider maak je onderdeel uit van het programmateam van Stichting NDSM-werf en help je NDSM-werf blijvend op de kaart zetten bij Amsterdammers en bezoekers uit binnen- en buitenland. Als Projectmedewerker / Productieleider werk je samen met de curator en programmamaker aan de realisatie van kunst- en cultuurprojecten op de werf.

Stichting NDSM-werf is een kleine dynamische organisatie met korte lijnen, waar we veel zelf doen met een grote betrokkenheid bij het gebied. We zoeken een Projectmedewerker / Productieleider die ervoor zorgt dat projecten zo optimaal mogelijk worden gerealiseerd op het terrein. Je hebt een sterke affiniteit met kunst- en cultuurprojecten in de openbare ruimte, houdt van zelf aanpakken en doen, maar kan ook snel wisselende teams van gespecialiseerde freelancers om je heen organiseren die je helpen bij de realisatie van onze doelstellingen. Je zorgt voor planning, praktische uitvoering, stelt je flexibel en verantwoordelijk op, en bent de sparringpartner voor collega’s wat betreft uitvoering van projecten. Daarnaast ben je oplossingsgericht, creatief en een teamplayer die even makkelijk communiceert met collega’s, kunstenaars en partijen die betrokken zijn bij de uitvoering van projecten.

Als Projectmedewerker / Productieleider

 • Zorg je ervoor dat een inhoudelijk plan vertaald wordt naar realiseerbaar project.
 • Zorg je voor het opstellen, uitvoeren en opvolgen van planning.
 • Stuur je de uitvoering van projecten aan en bewaak je bijbehorende begrotingen.
 • Stem je af met collega’s, kunstenaars, partners en uitvoerders, en werk je samen aan de optimale realisatie van projecten.
 • Zorg je voor de interne communicatie en rapportage aangaande de voortgang.
 • Zorg je voor ondersteuning van specialisten, uitvoerders en stagiairs waar nodig of kan, en stuur je deze aan.
 • Vertegenwoordig je Stichting NDSM-werf bij relevante overleggen binnen en buiten de werf.

We zoeken iemand

 • Met minimaal drie jaar relevante ervaring in de cultuursector, als projectmedewerker en/of productieleider.
 • Die vlot communiceert in Nederlands en Engels met alle betrokkenen.
 • Die warm wordt van uitdagende kunstprojecten, maar ook de nodige dosis praktisch realisme in projecten brengt.
 • Die woonachtig is in metropoolregio Amsterdam.
 • Ervaring met vergunningsaanvragen is een pre.

Stichting NDSM-werf is een inclusieve organisatie, waarin we diversiteit omarmen. We stimuleren een frisse, open en enthousiaste blik. De organisatie bestaat uit een klein betrokken team dat voor bepaalde programma’s wordt uitgebreid. Het betreft een functie van 24 uur per week. Meer informatie over de functie is verkrijgbaar bij Petra Heck via [email protected].

Als je geïnteresseerd bent in de functie, stuur dan je sollicitatie uiterlijk op 27 oktober 2022 naar [email protected] ter attentie van Petra Heck, onder vermelding van ‘Vacature Projectmedewerker / Productieleider’. Je sollicitatie (bestaand uit een motivatie en cv) dient samengevoegd te worden in één PDF die als volgt is opgeslagen: achternaam_voornaam.pdf. De eerste interviews zullen worden gehouden op 1 en 2 november 2022.

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.