Extra geld voor groeninitiatieven in Noord: vraag het aan!

Om uw buurt groener te maken, kunt u als bewoner gebruik maken van verschillende Amsterdamse groensubsidies. Daar is een mogelijkheid bij gekomen, nu de gemeente extra geld beschikbaar stelt aan bewoners met een goed idee voor de vergroening van de buurt.

Veel mensen worden blij en ontspannen van wroeten in de aarde en zien wat er opkomt. Door groen in de buurt ontstaat er bovendien sneller een buurtgevoel. Kinderen kunnen fijner spelen dan enkel op stenen. Ook bijen, vlinders en vogels komen af op groen en groen neemt regenwater beter op dan stenen en asfalt.

Groene ideeën voor de buurt
U kunt financiering aanvragen voor bijvoorbeeld de aanleg of het onderhoud van groen om in te spelen en te bewegen, een pluktuin of moestuin. Maar u kunt ook denken aan het opknappen van parkjes, gazons of plantsoentjes, of initiatieven om de openbare ruimte meer rainproof te maken: tegels of asfalt eruit, groen erin.

Aanvragen is makkelijk
Hebt u een idee om de openbare ruimte in uw buurt te vergroenen? En wilt u, eventueel samen met anderen, zorgen voor het onderhoud? Dan kunt u daar een bijdrage uit het extra groengeld van de gemeente voor krijgen in de vorm van financiering en ondersteuning bij de uitvoering. Stuur uw idee naar [email protected]. Medewerkers van het stadsdeel nemen dan binnen twee weken contact met u op om uw idee te bespreken. U hoeft dus geen subsidieaanvraag te doen.

Aanvragen en meer informatie
 Stuur uw aanvraag naar [email protected]
 Informatie over de andere Amsterdamse groensubsidies vindt u op
www.amsterdam.nl/groenebuurt

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.