Zomer in Ferrotopia: Soil | Sky | Skin by MU Eindhoven

Iron as ore and element in and around us
IJzer als erts en element in en om ons

IJzer verdient een ode. En dat niet alleen in de ijzertijd of het tijdperk van de industrialisatie. IJzer is overal, toen en nu. In ons en om ons. Veel zware industrie kan niet zonder ijzererts, de destructie en recycling van metaal, het smeden, het gieten en het lassen.

Joep van Lieshout legt met Ferrotopia het ijzeren fundament van de menselijke vooruitgang bloot, die zich in de afgelopen millennia heeft voltrokken. Het zware werk vormde het uitgangspunt voor zijn beeldende toevoegingen in de beginmaanden van Ferrotopia. Gast-curator Angelique Spaninks van het Eindhovense MU kiest in de tweede Ferrotopia fase voor het werk van ontwerpers die juist op kleine schaal de ijzerelementen uit de lucht en de grond halen, destilleren uit ons lichaam of als een tweede huid om ons heen draperen.

Atelier NL (bestaande uit Lonny van Ryswyck en Nadine Sterk), Xandra van der Eijk, Bart Hess en Cecilia Jonsson, brengen verdeeld over Ferrotopia ieder twee werken bij elkaar waarin ijzer als erts en gesmeed, in ons bloed en in de atmosfeer, de constante vormen.

meer informatie

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.