Workshops met kunstenaar Morag Myerscough

PROGRAMMA DOOR STICHTING NDSM-WERF

Doe mee aan de creatieve workshop van kunstenaar Morag Myerscough en deel jouw unieke blik op Amsterdam-Noord.

Deze zomer verschijnt er een nieuw, kleurrijk kunstwerk van de Britse kunstenaar Morag Myerscough op NDSM, vlak bij de waterkant op de werf.

Morag’s werk op NDSM gaat over de vraag wat maakt dat je je ergens thuis voelt, in dit specifieke geval Amsterdam en Amsterdam-Noord. Ze wil daarom weten wat deze plek voor jou betekent. In hoeverre voel je je hier thuis? Ze nodigt je uit om in een creatieve workshop te delen hoe je je stad en stadsdeel zou willen vieren en wat een gevoel van thuis voor je betekent. Deelname is gratis. 

Wat ga je doen? De workshop begint met een brainstorm over je band met de stad en Noord, dit kan voor iedereen anders zijn. Vanuit de woorden en zinnen die hieruit komen, ga je zelf schilderen en tekenen. 

Wat gebeurt er met de uitkomsten? Vanuit de workshops en wat iedereen deelt, maakt Morag de teksten die in het uiteindelijke kunstwerk te zien zijn. Daarnaast wordt de input uit de workshops meegenomen in een gedicht, gemaakt door spoken word artist Mahat Arab. Dit gedicht wordt voorgedragen tijdens de opening én is te beluisteren bij het werk. 

PRAKTISCHE INFORMATIE WORKSHOPS 

Je kan kiezen uit een van onderstaande tijden. Alle workshops zijn hetzelfde, dus deelname aan aan meerdere workshops is niet nodig.

Tijd en datum

  • Vrijdag 15 maart 13:00 – 15:00, of 16:00 – 18:00
  • Zaterdag 16 maart 10:00 – 12:00, of 13:00 – 15:00

Locatie: omgeving NDSM, de specifieke locatie sturen we toe na aanmelding. 

Doe je mee? Meld je aan via onderstaande knop. We mailen je alle details een week van tevoren. Kinderen onder de 10 jaar zijn welkom met een begeleidende volwassene. 

Benieuwd naar Morag Myerscough werk? Morag Myerscough is een kunstenaar uit Londen die eclectische, grafische kunstwerken realiseert in de publieke ruimte met veel kleuren, patronen en letters. In haar werk richt ze zich op het thema ‘sense of belonging’; wanneer voel je je ergens thuis, heb je het idee dat je erbij hoort? Klik hier voor meer informatie over de kunstenaar.

AANMELDEN WORKSHOPS

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.