Workshop | Kennismaken met smeden

Tussen de imposante kraan, hellingen en loodsen van de NDSM-werf is sinds eind april de grootschalige kunstinstallatie van Atelier van Lieshout, de studio van kunstenaar Joep van Lieshout, verrezen. Ferrotopia is een kunstwerk in de openbare ruimte, functionerende werkplaats en pop-up museum ineen.

In deze workshop smeed je onder leiding van Stichting IJzerhart stap voor stap een werkstuk zelfstandig smeden en leer je de beginselen van het smeden onder de knie krijgen. Je werkt met veldsmidsen en echte kolen waardoor we met enorme warmte het ijzer kunnen bewerken. Het werkstuk, een pook, wordt in 2 uur tijd gemaakt en afgerond.

Waarom smeden?

We ervaren steeds weer dat het smeden een hoop met de mens doet. Het werken met de handen, het hete vuur beheersen, het harde staal omvormen vraagt om een aantal basisvaardigheden die we graag iedereen willen laten ervaren. Met het smeden worden wilskracht en doorzettingsvermogen getest, omdat het vormen van het ijzer een combinatie van techniek, inzicht en kracht vraagt. Je leert het vuur beheersen en maakt kennis met de basisvormen van het smeden. De workshop in Ferrotopia is een uitgelezen kans om het ambacht smeden zelf te ervaren op een inspirerende locatie!

Hoe | wat | waar?

De workshops vinden plaats op:
Zaterdag 22 september 2018 van 13:00 tot 15:00.
Zondag 23 september 2018 van 13:00 tot 15:00 en
Zondag 23 september 2018 van 16:00 tot 18:00.

Kosten: €40 euro | inclusief materiaalkosten
Studenten: €25 | inclusief materiaalkosten

Leeftijd: vanaf 13 jaar (onder begeleiding)
Kledingvoorschriften: katoenen kleding, dus geen synthetische kleiding. Dichte schoenen. Lang haar vast. IJzerhart zorgt voor veiligheidsbrillen, handschoenen en een schort.

Deze cursus is al geweest en je kunt je niet meer inschrijven

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.