(Un)monumenting: The Future Should Always Be Better

KUNST PROGRAMMERING DOOR STICHTING NDSM-WERF EN STICHTING KINETISCH NOORD (NDSM LOODS)

Woensdag 14 februari is de tentoonstelling wegens omstandigheden gesloten van 13:30 – 16:00.

Van 17 december t/m 18 februari lanceren Stichting NDSM-werf en Stichting Kinetisch Noord (NDSM Loods) de nieuwe groepstentoonstelling (Un)monumenting: The Future Should Always Be Better.

Twaalf makers tonen hun werk in de eerste grote tentoonstelling zowel binnen in de scheepsbouwloods als buiten op de voormalige NDSM scheepswerf. (Un)monumenting is een groepstentoonstelling met nieuwe en bestaande monumentale werken van twaalf (inter)nationale kunstenaars. In uiteenlopende media claimen de makers ruimte voor alternatieve ‘monumenten’ of gaan in op de vraag wat een monument kan zijn en voor wie of wat een monument wordt opgericht.

In (Un)monumenting willen Stichting NDSM-werf en Stichting Kinetisch Noord het idee van ‘een monument’ en een monumentale plek als NDSM blijven bevragen. Wat kan een monumentale plek als deze voor de toekomst betekenen? (Un)monumenting komt voort uit een programmalijn van Stichting NDSM-werf over de hedendaagse positie van monumenten en specifiek wat dit betekent op een plek als NDSM; een locatie waar monumentaal erfgoed, creativiteit, events en makers samenkomen. 

Voor NDSM is de discussie over de rol en betekenis van hedendaagse gedenkplekken van belang. Veel buren zien NDSM als heilige grond: een plek die hun geschiedenis heeft bepaald en dat zal blijven doen door de geschiedenis van de scheepsbouw die hier plaatsvond. Het is vooral de voormalige werf zelf die als monument beschouwd wordt. Nu is het een cultuurwerf, een plek waar kunst, erfgoed en evenementen bij elkaar komen. Meer informatie over de specifieke werken in deze tentoonstelling kun je vinden op de locatiepagina van (Un)monumenting.

Deelnemende kunstenaars: Maarten Baas, Elsemarijn Bruys, Koos Busters, Selby Gildemacher, Clinton Kabena, Krijn de Koning, Bas Kosters, Sharon Lockhart, Hira Nabi, Oscar Peters, Selma Selman en Bart Eysink Smeets.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Openingstijden: di t/m zo 11:00 – 18:00.
Gesloten op: maandagen, 24 en 31 december eerder gesloten om 16:00, 1 januari (nieuwjaarsdag), 6, 7, 27, 28 januari (vanwege IJ-hallen).
Adres: NDSM-plein 85, 1033 WC, Amsterdam.
Rondleidingen: 21 januari, 4 en 11 februari om 15:00, startpunt buiten bij de ingang (grote blauwe deuren) van de NDSM Loods bij het (Un)monumenting bord, deelname 5 euro.

(Un)monumenting is een gratis toegankelijke tentoonstelling met een pay-as-you-can policy. Het is namelijk dankzij de steun van fondsen, partners, en bezoekers dat we de NDSM-werf op basis van non-profit cultureel kunnen programmeren. Wil en kun jij bijdragen aan kunst en cultuur op deze bijzondere plek? Doneer dan via deze link, bedankt!

TICKETS RONDLEIDINGEN

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.