Universum van de Waanzin | By MICHAEL BLOOS

In Beautiful Distress House bouwt creator Michaël Bloos komende tijd aan een Universum van de Waanzin en onderzoekt de grenzen van de zin en de waan.

Michaël groeide op met twee manisch-depressieve vaders: een biologische en een die hem heeft opgevoed. Zijn hele jeugd stond in het teken van niet worden als zij; niet gek te worden, de realiteit niet uit het oog te verliezen, te weten wat echt is en wat niet.

En toch ging hij het theater in. Of misschien wel juist daarom. Tijdens deze residentie begeeft Michaël zich in een onderzoek op het grensgebied tussen spel en waanzin, tussen vader en zoon, tussen beeldende kunst en theater. Om zo aan materiaal te komen voor de verdere projecten in zijn Universum.

Op 23 mei wordt Bloos’ residentie feestelijk geopend. De zoon-theatermaker nodigt de vader-kunstenaar uit in de expositieruimte die hij net betrokken heeft. De vader is onderdeel van het werk en het verhaal dat zijn zoon vertelt, te midden van flarden audio en beelden. De zoon op het verjaardagsfeest van zijn manische vader, op zoek naar de zin van waan. Een maniakaal feest waarin niemand weet wanneer wat begint. Met poëzie, voordracht, ongemak, livemuziek, beeldende kunst en bier.

Programma opening 23 mei Openingsfeest van de Waanzin. De Verjaardag. Inloop vanaf 14.00 u, start muziek rond 16.00

Met optredens van: Michaël Bloos & Lucas Kramer In een improvisatie mixen Michaël en Lucas Live Muziek, Beeld- en Geluidsfragmenten en nemen je mee op een poëtische reis door het persoonlijke documentaire materiaal van de zoektocht naar de psychotische vader.

En de bands: The Unknown Known (Joop Nolles en Ernst Cliné), Clasine, This Leo Sunrise en Kalio Gayo

Na het openingsfeest op 23 mei zijn er drie donderdagen publieke openstelling: Donderdag 6 juni 20.30 : Collectief DWWNNW (Dat wat we nog niet wisten). Jong Kunstnaars collectief uit Rotterdam gaat aan de slag met het verhaal Donderdag 13 juni 20.30 : Theatrale Lezing ONGERIJMD. Nieuwe tekst van Frank Siera over Gerrit Achterberg met 9 acteurs en een muzikant Donderdag 20 juni: Where did it end/Where does is start. De rap-up/samenvatting van een maand Residencie in de zoektocht naar de zin van de waan.

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.