The Sheeptown Project | voorstelling | Over t IJ

Van 30 oktober tot 1 november is ’The SheepTown Project’ te zien, van Alexandra Broeder i.s.m. Beautiful Distress, Over het IJ en Levvel. Deze voorstelling is te zien in Beautiful Distress Project Space.

Theatermaker Alexandra Broeder verbindt binnen haar werk de domeinen kunst en psychiatrie met elkaar.

Onder de naam The SheepTown Project werkt zij het komend jaar nauw samen met verschillende GGZ instellingen en spreekt zij met kinderen en jongeren die intensief in behandeling zijn, psychologen en filosofen vanuit de vraag: wat zegt de manier waarop wij in deze tijd omgaan met geestesziekte over onze maatschappij en de tijd waarin we leven? Wat als we op nieuwe manieren durven kijken naar dat wat in onze maatschappij als afwijkend wordt gezien en wat hebben wij mensen nodig als het niet meer gaat?

De eerste vertaling van dit project is een installatie in de openbare ruimte die individueel te bezoeken is. Afgelopen zomer stond deze installatie op Afzender Boulevard, op uitnodiging van Theaterfestival Boulevard, in samenwerking met GGZ instelling Herlaarhof in Vught. Nu opent zij haar deuren op de NDSM werf in samenwerking met Beautiful Distress, Over het IJ en Levvel, centrum voor kinder en jeugdpsychiatrie in Amsterdam. In 2021 krijgt The SheepTown Project een vervolg met een theatrale ceremonie geleid door kinderen die in behandeling zijn binnen de GGZ en naar het speciaal onderwijs gaan.

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.