The power of collaboration

TENTOONSTELLING DOOR NDSM TREEHOUSE

The Power of Collaboration, de tweede tentoonstelling van een maand in het nieuwe Treehouse paviljoen, bevat 9 werken van lokale kunstenaars die reflecteren op het immense potentieel – en de nuances – van collectief denken en handelen, evenals een reeks lezingen en workshops.

The Power of Collaboration probeert afstand te nemen van de focus op het individu en te reflecteren op het enorme netwerk van verbindingen en interacties die aan de basis liggen van elke transformatieve actie. Binnen een gemeenschap (of dat nu menselijk, meer dan menselijk of beide is), werken leden samen voor bescherming, voeding of gewoon voor hulp om zich te verplaatsen. Zelfs de kleinste samenwerking kan enorme implicaties hebben en de vitale kracht van verandering aandrijven die nodig is om de meest urgente problemen aan te pakken.

Maar deze uitwisselingen verlopen niet zonder spanning. Hoe navigeren we door de spanning tussen individualiteit en collectiviteit? Wat zijn de grenzen die we voor onszelf stellen of voor ons stellen? Wat zijn de voorwaarden voor een echte dialoog? Als we antropocentrische verhalen die gebaseerd zijn op overheersing echt trotseren, hoe zou echt samenleven tussen soorten er dan uitzien?

Openingstijden:

Donderdag – zondag: 12.00 – 18.00

Soundwalk

Wat omringt je elke dag? Welke sporen laat je achter Je aanwezig voelen door te luisteren is een fundamenteel besef om responsvermogen te kweken, zorg te dragen voor elke samenwerking. Luisteren naar onze omgeving, van onze fysieke naar onze mentale ruimte. Wat is de verbinding met het toekomstige verleden en heden van NDSM, kunnen we onze aanwezigheid daarop ontwikkelen? In dit kader maakte kunstenaar Margot Domart een soundwalk genaamd “Collective Cycle” over de gehele NDSM-werf waar jij als bezoeker ook aan kan bijdragen!

Benieuwd hoe dat kan? Check dan meer informatie door te klikken op de knop hieronder.

The Power Of Collaboration

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.