The Hunger, feed the hungry feast | Rombout Oomen

Op vrijdag 30 november a.s. vindt vanaf 17.30 uur de vernissage van The Hunger, feed the hungry feast plaats in NDSM-fuse in de NDSM-loods. In deze eerste grote solo-expositie van kunstenaar Rombout Oomen wordt een overzicht getoond van zijn werken uit de periode 2011 – 2018.  De combinatie van de verzamelde werken, het concept van de expositie en de industriële historie van de locatie zijn ingrediënten voor een bijzondere kunstervaring.

Rombout Oomen
In de afgelopen acht jaren heeft Rombout Oomen (1975) een omvangrijk en divers oeuvre gerealiseerd. Wars van concessies en conventies geeft Oomen invulling aan klassieke ( filosofische) thema’s en hedendaagse topics. Hij denkt groot en hij werkt groot. Op canvas en papier, maar net zo goed ook op doek voor de A’DAM toren in 2014.
De expressionistische werken van Rombout Oomen maken indruk op kunstliefhebbers en verzamelaars. Zijn werken zijn vaak in binnen- en buitenland te zien geweest, meestal als onderdeel van groepstentoonstelling, maar nog nooit in een verklarend en verhalend overzicht als deze tentoonstelling. Juist daardoor krijgt de kijker een optimale connectie met zijn thematiek en kleurenpalet.

Curator
Curator Kris van der Hart heeft het voormalige skatepark, nu NDSM-fuse, omgetoverd tot een galerie van ongekende omvang(1.500 m2). Groot en imposant, en tegelijkertijd ook uitnodigend en intiem. Omringd door grote bogen en theaterdoeken wordt de selectie schilderijen en erotische tekeningen op een bijzondere manier getoond. Tijdens de opening neemt Rombout Oomen de bezoekers ook mee in een 3D performance, in samenwerking met PIPS:lab van Keez Duyves.

Rombout Oomen wil met deze solo-expositie kunstliefhebbers en verzamelaars een (hernieuwde) kennismaking met zijn werk bieden, om met de opbrengsten de bouw van een nieuw atelier te financieren.

Openingstijden: donderdag t/m zondag, 13:00 – 17:00

Rondleiding met toelichting op afspraak: [email protected]

meer informatie

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.