The garden of loss & triumph

EXPOSITIE BIJ NDSM FUSE

 

Voordat het iemands eigendom wordt komt de waarde van linnen voort uit de moeizame fabricage ervan. Een proces, dat zijn natuurlijke vezels voor altijd sterk en absorberend maakt. Na deze geboorte is linnen voor altijd verbonden met het huis: het doet denken aan moeders linnenkast, de linnenkist van een grootmoeder, waaruit steeds opnieuw de bedden, badkamers, tafels en ramen gestoffeerd worden.

Het duurzame materiaal, dat van generatie op generatie wordt doorgegeven, doorkruist en belichaamt de herinnering aan familie-ervaringen en emoties. Verdriet, trauma, verlies, maar ook veerkracht, hergroei en triomf zijn diep persoonlijk, terwijl ze toch gemeenschappelijk zijn in de universaliteit van de menselijke ervaring

Tahney Fosdike

Tijdens de pandemische lockdown kregen de Art Aviso Kunstenaars een stuk linnen/katoen ter grootte van een A4 gerecupereerd uit vintage tafellakens en restanten. Het linnen moest worden gebruikt als basis voor een kunstwerk. De voltooide kunstwerken werden vanuit de hele wereld opgestuurd en samengevoegd tot een installatiekunstwerk – een gemeenschappelijke uitdrukking van de huidige staat van de wereld waarin we leven.

Over Art Aviso
Art Aviso is een online-kunstgemeenschap gewijd aan het verbinden en empoweren van kunstenaars, galeries en kunstliefhebbers. Art Aviso biedt gelijkgestemden de mogelijkheid om hun werk en creatieve idee├źn te delen. Het helpt de interactie en samenwerking tussen kunstenaars, makers, galeries en instellingen te bevorderen.

Website NDSM FUSE

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.