THE ART OF WALKING

Pankaj Tiwari & Abhishek Thapar

Twee mannen die in 13 dagen 312 km lopen en hiermee het verband leggen tussen de coronacrisis in India en grotere globale issues zoals privilege, verlies en dakloosheid.

Pankaj Tiwari en Abhishek Thapar gaan de uitdaging aan om in 13 dagen van Amsterdam naar Calais (312 km) te lopen. Deze afstand is slechts een begin van de afstanden die de inwoners van India aflegden toen het coronavirus daar uitbrak: de lockdown zorgde ervoor dat medewerkers op straat kwamen te staan en terug moesten keren naar hun kleine dorpjes in een ander deel van India. Bussen, treinen of ander openbaar vervoer was niet meer beschikbaar. Velen van hen liepen terug naar hun oorspronkelijke woonplaats. De wandeling van Pankaj en Abishek slaat de brug tussen de coronacrisis in India en een grotere voortgaande globale crisis over privilege, verlies en dakloosheid.

Abhishek Thapar ontwikkelde en toonde de afgelopen twee jaar werk binnen Over het IJ Festival. Ook aan dit bijzondere en belangrijke project geven wij graag aandacht.

Co-productie: HAU Hebbel am Ufer (DE), Flinn Works (DE), Theaterfestival Boulevard (NL), Productiehuis Theater Rotterdam (NL), SPRING Festival (NL), Standplaats (NL) wpZimmer (BE), Performing Borders UK, Liberty UK Festival. Support: Over Het IJ (NL)

VOLG DE REIS

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.