TENTOONSTELLING: MS. ORANJE / KOERS NOORD

In Blauwdruk 1 en 2 aan de tt. Neveritaweg 61 te Amsterdam-Noord wordt door Stichting NDSM Herleeft een tentoonstelling gehouden over de bouw van de ms. Oranje. Dit schip werd destijds gebouwd door de Nederlandsche Scheepsbouw Maatschappij te Amsterdam-Noord (NSM) in opdracht van de Stoomvaart Maatschappij “Nederland”, die van plan was het schip in te zetten op de lijndienst op het toenmalige Nederlandsch Indië.

Op 2 juli 1937 werd de kiel gelegd en op 8 september 1938 werd het schip gedoopt door koningin Wilhelmina en te water gelaten. De ms. Oranje was destijds het grootste en snelste door dieselmotoren aangedreven passagiersschip ter wereld; tijdens proeftochten werd een topsnelheid van maar liefst 26 knopen (48 km/h) gehaald.

Ter gelegenheid van de 80-jarige stapelloop van de ms. Oranje wijdt Stichting NDSM-Herleeft een tentoonstelling aan de bouw van dit schip. Belangstellenden kunnen van 23 september t/m 3 november elke zaterdag en zondag van 10:00 tot 16:00 uur de expositie- en bioscoopruimte bezoeken. Tijdens Museumnacht op zaterdag 3 november 2018 is de tentoonstelling extra geopend van 19.00 tot 02.00 uur.

In de expositieruimte hangt fotomateriaal van de bouw van de ms. Oranje en er zijn naast de diverse vitrinekasten met memorabilia ook twee modellen te zien. In de naastgelegen bioscoopruimte kunt u terecht voor een doorlopende film over de bouw.

De toegang is gratis. De tentoonstelling MS Oranje/Koers Noord is van 23 september t/m 3 november elke zaterdag en zondag tussen 10:00 en 16:00 geopend. Tijdens Museumnacht op zaterdag 3 november 2018 zijn zijn ze extra geopend van 19:00 tot 02:00.

meer informatie

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.