TENTOONSTELLING: HANS VAN DER KAMP

24 juli (de laatste week van de Pride maand) is er een Prequel van de overzichtstentoonstelling van de foto’s van Hans van der Kamp die 6 augustus van start gaat en tot 30 augustus te zien is. De Prequel beslaat 1 wand en geeft een voorproefje van de overzichtstentoonstelling die zoals gezegd 6 augustus van start gaat. Pride gaat dus gewoon nog een maand door bij NDSM-Fuse.

Hans van der Kamp (1955) heeft vanaf het begin van zijn carrière vooral veel foto’s gemaakt van mensen die op de een of andere manier de grenzen van conventionele rolpatronen op het vlak van genderidentiteit wisten te
verleggen.

De serie GENDER! bestaat dan ook uit portretten van drag queens, travestieten, transgenders en mensen die zichzelf als genderneutraal zien.

De oudste foto’s in deze serie werden in de jaren zeventig gemaakt en de meeste recente werken zijn van 2019 en 2020. Deze serie van liefdevolle portretten waaruit ook Van der Kamp’s eigen gevoelens van dualiteit bijna voelbaar zijn, geeft vooral een intrigerend beeld van een maatschappij in ontwikkeling, van een strikte tweedeling naar uitbundige diversiteit. Naast portretten uit de serie Gender! zijn in de overzichtstentoonstelling van het werk van Hans van der Kamp ook foto’s te zien uit o.a. de series “21st Century Madonna’s, Mistresses, The Russians are coming en Aged to Perfection.

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.