STRAAT en The Jaunt presenteren: Out There Somewhere

PROGRAMMA VAN STRAAT MUSEUM

Nieuwe bezienswaardigheden, nieuwe culturen en nieuwe vriendschappen kunnen een krachtige boost geven aan het creatieve proces van een kunstenaar. Het Deense project The Jaunt brengt al deze inspiratiebronnen op prachtige wijze samen.

STRAAT is er trots onze wereldwijde cultuur van street art en graffiti te vieren. We konden ons geen betere manier voorstellen dan een project als The Jaunt onder de aandacht te brengen, dat meer dan zeventig kunstenaars naar internationale bestemmingen heeft gestuurd. STRAAT heeft The Jaunt uitgenodigd een tentoonstelling in onze galerieruimte te co-cureren, getiteld ‘Out There Somewhere’. Deze tentoonstelling richt zich op twee veteranen uit hun doorlopende project, Wasted Rita (Portugal) en Tellas (Italië). Naast de focus op deze twee kunstenaars presenteert The Jaunt ook een overzicht van hun uitgebreide printarchief, met zwaargewichten als Cleon Peterson, Cody Hudson, Evan Hecox, Laura Berger, Tim Biskup en vele anderen. Nu de wereld voorzichtig weer open gaat, is ‘Out There Somewhere’ de perfecte manier om inspiratie op te doen om eropuit te trekken, te reizen en nieuwe dingen te ontdekken.

The Jaunt

The Jaunt organiseert mogelijkheden en kansen voor kunstenaars. Sinds de oprichting in 2013 heeft The Jaunt samengewerkt met meer dan zeventig kunstenaars op wereldwijde trips. Dit project stelt kunstenaars in staat nieuwe ervaringen op te doen en inspiratie te vinden – niet alleen tijdens de trip, maar een blijvende inspiratie die hopelijk hun gehele kunstzinnige gebruik doordringt.

Practische informatie

De tentoonstelling is te bezoeken vanaf vrijdag 25 juni 2021 en kent dezelfde openingstijden als het museum. Toegang tot deze speciale galerietentoonstelling is inbegrepen in een regulier toegangsticket voor STRAAT.

Daarnaast biedt STRAAT 150 combitickets van €45 aan, inclusief toegang tot het museum en een exemplaar van The Jaunt full color monograph 324 pagina’s tellende hardcover boek, waarin veertig trips van veteranen uit het project The Jaunt zijn gedocumenteerd.

De oprichter van The Jaunt, Jeroen Smeets, alsook de curator van de STRAAT Gallery, Hyland Mather, verzorgen kleine privé tours van de tentoonstelling op vrijdag 25 juni. Voor aanvullende informatie of om een privé tour in te plannen aub Hyland Mather contacteren per email: [email protected]

website straat

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.