STILL WATERS RUN DEEP

TENTOONSTELLING VAN NIEUW DAKOTA

Water is een essentieel element voor leven op aarde. Het bedekt een groot deel van het aardoppervlak met oceanen, rivieren, meren en zeeën en manifesteert zich als grondwater, gletsjers en wolken. Het wordt vastgehouden in politieke en culturele verschijnselen, zoals drink- en afvalwatersystemen, aquaria en zwembaden. Water stroomt bovendien door onszelf heen om cellen, organen en weefsel te hydrateren, en we laten het als tranen. Door te vloeien, bevriezen, verdampen en sijpelen, beweegt water dwars door natuurlijke, culturele en menselijke lichamen heen. Dit maakt water bij uitstek het element dat alles onlosmakelijk met elkaar verbindt.

Still Waters Run Deep belicht op kritische wijze het antropocentrische idee dat de mens boven de natuur staat en gerechtigd is deze op te offeren voor kapitalistische doeleinden. Daarnaast wordt onderzocht hoe de verbinding tussen mens en natuur, water in het bijzonder, een meer centrale plaats in ons gedachtegoed en handelen kan innemen.

Deelnemende kunstenaars: Phoebe Boswell, Deep Time Agency (Miriam Sentler & Wouter Osterholt), Patrick Hough, Esther Kokmeijer, Kasia Molga, Hannah Rowan.

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.