Exploring Inclusive City Design

PROGRAMMA VAN STICHTING NDSM-WERF I.S.M. PAKHUIS DE ZWIJGER EN AFAINA DE JONG

In aanloop naar een nieuw project op NDSM in 2022, waarvoor ontwerper vorm Afaina de Jong met input van Noorderlingen vorm geeft aan een nieuwe ontmoetingsplaats. In aanloop naar dit project organiseert Stichting NDSM-werf in samenwerking met Pakhuis de Zwijger en Het Nieuwe Instituut op vrijdag 26 november ‘Exploring Inclusive City Design’.

Hoe ziet inclusieve publieke ruimte eruit? En aan wat voor functionele publieke ruimte is behoefte op NDSM? Vanuit deze vragen ontwerpt architect Afaina de Jong in opdracht van Stichting NDSM-werf een nieuwe ontmoetingsplek op de plek waar jarenlang de sociëteit voor oud-werfarbeiders en vervolgens Sociëteit Sexyland gevestigd was. In een voortraject gaat ze in gesprek met Noorderlingen, om zo tot een schetsontwerp te komen. De uiteindelijke installatie is idealiter in de zomer van 2022 te zien.

In 2022 worden de eerste contouren van het ontwerp duidelijk op het kavel. In de aanloop daarnaartoe organiseert Stichting NDSM-werf het programma ‘Exploring Inclusive City Design’ in Pakhuis de Zwijger op 26 november over ontwerp voor inclusieve steden waar naast Afaina de Jong ook Arna Mackic, Joseph Henry (Sound Advice) en Amina Hassen (Blackspace Collective) te gast zijn.

Details: Vrijdag 26 november | 16.00u | Gratis te bezoeken | Ter plaatse bij Pakhuis de Zwijger of online

Kijk de aflevering hier terug:

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.