Pure Evil

Souls Made Of Flames

TENTOONSTELLING BIJ STRAAT

Pure Evil – de kunstenaar – @ STRAAT Gallery

STRAAT, het museum voor graffiti en street art, organiseert in zijn STRAAT Gallery een solotentoonstelling van de Londense kunstenaar Pure Evil, getiteld ‘Souls Made Of Flames’. De tentoonstelling is te bezoeken vanaf zaterdag 18 december 2021 in de galerieruimte op de tussenverdieping. De opening vindt ‘s middags plaats tussen 14.00 en 17.00. ‘Souls Made Of Flames’ loopt tot en met zondag 13 februari 2022.

Over Pure Evil

Ergens tussen de terechtstelling van Sir Thomas More in 1535 en het jaar 2000 werd Charles Uzzell Edwards de street artist die men kent als Pure Evil. Pure Evil staat vooral bekend om zijn konijnen met slagtanden en Warhol-esque portretten. Als kind van het hedendaagse Londen en het San Francisco uit het Sillicon Valley-tijdperk vertegenwoordigt zijn werk van moderne iconen zowel een biografische signatuur als commentaar op de westerse cultuur.

Over STRAAT

STRAAT opende zijn deuren in oktober 2020. Het museum is gehuisvest op het rauwe NDSM-terrein in Amsterdam Noord en is gericht op graffiti en street art. STRAAT viert op bijzondere wijze hoe een kunstbeweging, die is ontstaan vanuit illegaliteit, creativiteit en expressie, een onmiskenbare impact heeft. STRAAT Gallery organiseert solo- en groepstentoonstellingen die zowel de geschiedenis als de toekomst van street art laten zien. De galerie en het museum beogen de wereldwijde diversiteit, zichtbaarheid en aanwezigheid van de kunstbeweging te vergroten.

Website STRAAT

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.