Sonic Acts presenteert Plastic Hypersea door Sissel Marie Tonn

Plastic Hypersea is een interactief, site-specific werk van kunstenaar Sissel Marie Tonn in opdracht van Sonic Acts en is te ervaren op de NDSM-werf in Amsterdam. 

Plastic Hypersea, dat zich afspeelt in het jaar 2099, is een geleide, ruimtelijke en interactieve ervaring die speculeert op een mogelijke toekomst op het gebied van immunologie, versmolten met het onderwerp van milieugezondheid. Terwijl de luisteraars het terrein verkennen, worden ze uitgenodigd om zich de omgeving voor te stellen als een verlengstuk van hun immuunsysteem en na te denken over de vele manieren waarop hun lichaam verstrengeld is met microplastics in de sedimenten van de Amsterdamse waterwegen. Uiteindelijk vraagt Plastic Hypersea luisteraars om de oorlogsmetaforen die de immunologie achtervolgen achter zich te laten en na te denken over een meer uitgebreid zelfgevoel.

Geproduceerd in samenwerking met muzikant Vincenzo AcquAria Castellana en geluids- en opname kunstenaar BJ Nilsen, wordt de gelokaliseerde geluidservaring aangevuld met aangepaste bootzeilen en keramische sculpturen, gemaakt door Sissel, die fungeren als ‘membranen’ gecodeerd met materiële en immateriële gegevens over het hydrofobe, industriële afval dat door de wateren van Nederland stroomt.

OVER DE ARTIEST

Sissel Marie Tonn is een Deense kunstenaar gevestigd in Den Haag. Haar praktijk richt zich op de verschuivingen in perceptie die optreden wanneer mensen verstrikt raken in hun omgeving, waardoor de grenzen tussen lichaam en omgeving vervagen. Haar artistiek onderzoek resulteert vaak in interactieve, sensorische installaties.

Plastic Hypersea is gebouwd op Echoes, een interactieve, door GPS geactiveerde mobiele app voor audio wandelingen. Om toegang te krijgen tot het werk, download je de app uit de App Store of Google Play. Vervolgens zet je je koptelefoon op en dwaal je rond in het gebied van de NDSM-werf terwijl je de zeilen en keramische sculpturen volgt. De geleidelijke ontvouwing van het werk zal worden geactiveerd terwijl je loopt en de omgeving verkent.

 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Plastic Hypersea is te beleven in de openbare ruimte van de NDSM-werf van 23 april tot in ieder geval eind mei. Houdt alsjeblieft rekening met de corona gerelateerde voorschriften, zoals te allen tijden 1,5 meter afstand houden en grote bijeenkomsten vermijden, tijdens het ervaren van dit kunstwerk.

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.