Social Capital Fishbowl: Solidariteit in Noord

Gentrificatie heeft vaak ingrijpende gevolgen voor de sociale samenhang van buurten terwijl die samenhang fundamenteel is voor de leefbaarheid en het functioneren van een samenleving – en om een gezamenlijke stem te kunnen laten klinken.

Binnen Social Capital, het meerjarig programma van TAAK, worden cultuurmakers uitgenodigd te reflecteren op de gevolgen van gentrificatie.

Hoe kunnen kunstenaars en kunstinstellingen gentrificatie ter discussie stellen zonder zelf een instrument te worden van deze processen? Hoe kunnen ze hun verantwoordelijkheid nemen en solidair zijn met andere groepen die uitgesloten en niet gehoord worden? Wat zijn strategieën, uitdagingen en valkuilen?

Onder leiding van Noord-chroniqeur Chris Keulemans organiseren wij de tweede Social Capital Fishbowl. Een bijzondere vorm van discussie, waarbij het publiek letterlijk een stoel aangeboden krijgt om mee te praten. Wij nodigen iedereen in Noord die te maken heeft met de gevolgen van gentrificatie, en alle geïnteresseerden, uit om deze middag met elkaar in gesprek te gaan.

Met deelnemers als Massih Hutak (Verdedig Noord), kunstenaars bart & klaar, Arthur van Beek en Aukje Dekker (Sexyland), Hay Schoolmeesters (ADM, Urban Resort), Joram Kraaijeveld (Geen Stad Zonder Kunst/Platform BK), Arthur Kneepkens (SAM – Sociaal Artistiek Museum) en kunstenaar/onderzoeker Boo van der Vlist.
Praktische info
Zondag 29 september
Aanvang 16.00 uur, inloop vanaf 15.30 uur
Locatie: NDSM Theater in de NDSM Loods (voorheen ITW)
Scheepsbouwkade 6, 1033 WM Amsterdam

meer info

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.