Sin in Jazz: THE SHUFFLE DEMONS

Zaterdag 28 juli uniek concert van The Shuffle Demons in het SIN op de NDSM in Amsterdam.

De meest energieke en virtuose jazz- en funk band uit Canada komt naar het SIN. The Shuffle Demons braken in 1984 voor het eerst door in de Canadese muziekscene met een opwindende muzikale fusie die voortkwam uit Sun Ra, Charles Mingus, Run DMC en de Beastie Boys.

In 1989 ontmoeten theatermaker Pieter Post en The Shuffle Demons elkaar op het straattheater festival in Halifax – Canada. Binnen de kortste keren traden ze op in elkaars voorstellingen. Niet veel later bracht Pieter z’n nieuwe vrienden naar Nederland voor The International Super Street Performers Theatre Show. MOJO verzorgde 2 jaar een schouwburgtour waarin de band een prominente rol speelde. Daarna ging de band uitgebreid op tour in Europa en de rest van de wereld.

SPADINA BUS
Met de Shuffle Demons haalt het SIN (Straattheater Instituut Nederland) een stukje straatgeschiedenis in huis. The Shuffle Demons hadden met hun opzwepende muziek, theatrale straatoptredens in Gimi-kleding (genoemd naar hun Parijse/Gambiaanse kleermaker) een eigen beweging van Streetniks.

In 1986 regisseerden John Gunn en Rob Fresco Spadina Bus. Eén van de allereerste muziekvideo’s. Spadina Bus werd een hit en werd snel gevolgd door het Out of My House, Roach (geregisseerd door Joel Goldberg). Ze verkochten meer onafhankelijke albums dan wie dan ook (15.000), werden genomineerd voor een Juno, wonnen vijf CASBY Awards voor hun video’s en toerden als een gek.

En nu zijn ze terug. Met een tour door Europa en het SIN als unieke speelplek in Nederland. En dat terwijl er maar 50 mensen in het SIN passen. Niet voor niets noemen we het uniek.

SININJAZZ #7 met THE SHUFFLE DEMONS
Zaterdag 28 juli
Open: 20.00 – 1.00 uur
Concert: 21.00 uur

ENTREE
€10 euro + €2,50 lidmaatschap SIN
LET OP: Er is geen PIN in het SIN
RESERVEREN
[email protected]

LOCATIE
SIN – Scheepsbouwkade 28, 1033 WM Amsterdam

 

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.