PROCESSING SPACE-TIMES

PROGRAMMA VAN NIEUW DAKOTA

Kan kunst als onderzoek ons helpen de wereld op een andere manier te begrijpen? En wat voor soort kennis levert het op?

In de tentoonstelling Processing Space-Times presenteren acht kunstenaar-onderzoekers van het Creator Doctus Project hun werk. Creator Doctus (CrD) is de titel van een nieuw ontwikkelde graad op het gebied van Hoger Kunstonderwijs Instellingen, die door de Gerrit Rietveld Academie in nauwe samenwerking met partners is geïnitieerd.

Artistiek onderzoek is een proces, maar het kan ook worden opgevat als een processor: een krachtig instrument om verschillende ruimtes, tijden en systemen met elkaar in dialoog te brengen. De kunstenaars-onderzoekers in deze tentoonstelling zijn allemaal bezig met het herdefiniëren van ‘kennis’ op het gebied van onderzoek. Voor deze kunstenaars blijkt onderzoek een vorm van navigatie te zijn: het creëren van paden door een myriade van vragen en informatiebronnen. De werken die deel uitmaken van deze tentoonstelling onthullen de persoonlijke reizen van de kunstenaars om deze uiteenlopende gebieden van kennis en begrip met elkaar te verbinden.

Vrijdag 29 oktober is de opening van de tentoonstelling. Kom naar de opening in Nieuw Dakota van 17:30 – 20:00 uur. Een geldige COVID QR-code en ID-kaart zullen zijn vereist bij de ingang.

Meer informatie over de tentoonstelling is te vinden op onze website en Creator Doctus.

Nieuw Dakota is gratis te bezoeken, maar donaties bij de deur worden erg gewaardeerd.

FACEBOOK EVENEMENT

WEBSITE NIEUW DAKOTA

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.