POWER/preview

Joeri Heegstra / Likeminds

Een portret van een jonge activist

De voorstelling POWER – die dit jaar op Over het IJ zou staan – is een indringende monoloog van een jonge klimaatactivist die de macht terug wil pakken, by any means necessary – gespeeld door de 16-jarige Jair Faria. Die voorstelling gaat nu niet door, maar Jairs eigen activisme wel. POWER/Preview is een kijkje in zijn hoofd: aan de hand van interviewbeelden wordt een portret geschetst van een jongen die zich, net als veel mensen van zijn generatie, tot activisme genoodzaakt ziet, of het nu gaat over racisme of de klimaatcrisis.

Over Joeri Heegstra
Joeri Heegstra (1993) heeft Performance gestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht en is sindsdien werkzaam als regisseur, acteur en geluidsontwerper. Hij maakt sociaal-maatschappelijk geëngageerde voorstellingen die de grens van theater en activisme onderzoeken en is deel van het collectief Opening Statement.

Jaïr Faria (2004) is 16 jaar oud en zit na de zomer in de vijfde klas van het IVKO in Amsterdam. Naast zijn schoolwerk maakt Jaïr muziek en houdt hij zich veel bezig met klimaatverandering en activisme. Zo nam hij deel aan verschillende demonstraties, waarvan er één leidde tot de eerste ontmoeting met regisseur Joeri Heegstra. Samen werken zij nu aan de nieuwe voorstelling POWER, waarin Jaïr voor het eerst als acteur te zien zal zijn.

Concept, regie, edit: Joeri Heegstra, met: Jaïr Faria, productie: Likeminds, met dank aan: Samir Veen

TRAILER

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.