Pllek presenteert: NDSM 2025

LET OP: locatie Sociëteit SEXYLAND (niet Pllek)
Ms. van Riemsdijkweg 39, Amsterdam Noord (NDSM -werf)
– – –

Het centrum van Amsterdam is een aangeharkt museum aan het worden. Pittoresk, schoon maar wel vol wafel winkels en toeristen. Ook de stadsdelen worden langzaam maar zeker overmeesterd door onbetaalbare koopwoningen en rolkoffers op elke hoek van de straat. De stad verdicht en elk stukje openbare ruimte wordt efficiënt ingevuld. Maar er is één plekje in de stad waar de rauwheid nog overheerst…

Op een klein stukje in Noord weert men zich moedig. Het Gallië van Amsterdam: de NDSM-Werf. Een plek waar nog spanning te ontdekken is. Waar avontuur op de loer ligt. Waar ruimte is voor het experiment. Een plek waar de geur van creativiteit en mogelijkheid in de lucht hangt met grootse ruimtes die je horizon verbreden.
Maar ook dit unieke stukje Amsterdam is in gevaar. Er liggen plannen voor nieuwbouw met honderden woningen, winkels en restaurants die de rauwe, ongepolijste NDSM-werf zullen oppoetsen tot een plastic diamant. Iets dat nooit meer ongedaan gemaakt kan worden.

En daarom maakt Pllek zich tijdens deze avond hard voor het behoud van de meest ongerepte plek in Amsterdam: de NDSM-werf. Een avond waarbij wij de creativiteit, de cultuur, de geschiedenis en de belevenis van de werf centraal stellen. Een avond waarin ruimte is voor discussie en debat, met inspirerende sprekers en boeiende gasten.

– – –

Wij presenteren:
De waarde van de NDSM-werf en hoe deze er in de toekomst uit kan komen te zien als we die 300 woningen ergens anders gaan bouwen.

Kom op vrijdag 17 november naar SEXYLAND, vanaf 17:30.

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.