PLLEK LIVE STAGE | JOEY LE SOLDAT

Vrijdag 30 maart staat Joey le Soldat op het podium van Pllek in Amsterdam Noord. De artiest uit Burkina Faso brengt met zijn diepe, krachtige flow een unieke stijl die 90’s hiphop en electro versmelt met Afrikaanse samples. Herkenbaar, rauw en tegelijkertijd opzwepend en werelds. Het optreden staat in het teken van zijn nieuwe album BARKA, welke hij in september 2017 uitbracht. 

De avond wordt geopend door de Amsterdamse rapper Benjamin Fro en tussen de optredens door en na afloop draait DJ Prace plaatjes.

Joey le Soldat introduceerde zijn nieuwe album tijdens ADE 2017 op het podium van Paradiso. Zowel zijn eerste als tweede album kreeg wereldwijd veel lof van o.a. BBC en The Guardian. Zijn raps zijn in het Frans en Mossi en hebben betrekking op het dagelijks leven, sociale onderwerpen en politieke issues.

“A hymn to the ghetto kids of Ouagadougou and one of the most strongest electro-tinged hip-hop cuts you’ll hear all year” ~ The Guardian over de single D.M.D. die op het album Burkin Ba staat.

– – –

JOEY le SOLDAT
Joey’s populariteit groeide in Europa nadat zijn eerste album “Burkin Ba” werd uitgebracht in 2014. In diezelfde periode explodeerde zijn roem echter in Burkina Faso toen hij zich mengde in een massale jeugdopstand tegen president Campaore, die na 27 jaar ten val werd gebracht. 
Joey le Soldat groeide op met Amerikaanse rap en traditioneel Afrikaanse muziek en maakt in zijn muziek een creatieve verbindingsslag tussen deze genres.

BENJAMIN FRO
Benjamin Fro is een Amsterdamse rapper en zanger die tekeergaat over filosofische maatschappelijke onderwerpen tot onzinnige dubbelzinnigheid, met beats die dansbaar genoeg zijn om je existentiële crisis toch aangenaam te maken. Fro kwam als artiest tot wasdom in zijn jaren als rapper van PLeaSe!, waarmee hij honderden optredens gaf bij o.a. DWDD, de Melkweg en Paradiso.

PRACE
Je zou hem een componist, een muziekproducer, een pianist of een DJ kunnen noemen. Zijn roots liggen in de hiphop cultuur, jazz en Latin, elektronische genres en hij studeerde Indiase en Arabische muziek. Prace combineert het beste van verschillende muziekculturen om de schoonheid van de wereld samen te brengen in een eigen gecreëerde stijl die hij Dubnova noemt. Latijnse ritmes met een dub-stijl baseline en elektronische sounds gecombineerd met organische elementen.

PLLEK LIVE STAGE | JOEY LE SOLDAT
Vrijdag 30 maart van 20:00 – 01:00

LINE-UP: 
JOEY le SOLDAT (African Electro Hiphop | Live)
Benjamin Fro (Hiphop | Live)
Prace (Dubnova | DJ-set)
– – –

Online ticket: 7,50 | Studenten & CJP: 5,00 | Deurverkoop: 10,00
Meer info & updates: Facebook | Website

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.