Performance Technology Lab

Zomeratelier 2020

Podiumkunstenaars experimenteren met nieuw technologieën voor nieuw werk. Online volg je de eerste resultaten van hun onderzoek.

Vijf podiumkunstenaars experimenteren met technologie voor nieuw werk. Ze gaan opzoek naar nieuwe technologieën om het online podium te verknopen met het klassieke fysieke podium. Tijdens het festival onderzoeken mediakunstenaar Gertjan Biasino en geluidskunstenaar Jochem Baelus, met hun gehackte microscoop en zelfgebouwde muziekmachine, hoe muziek en beeld een constante interactie kunnen aangaan. Een zoektocht naar de synergie tussen live muziek en live beeld.

Het atelier is elke dag online te bezoeken. We leiden je digitaal rond door het atelier, de makers vertellen waar ze mee bezig zijn en presenteren de eerste resultaten van hun onderzoek in de Online Wrap Up.

Over Performance Technology Lab
Het Performance Technology Lab is een nomadische werkplaats voor podiumkunstenaars die in hun dramatisch universum technologie gebruiken – video, audio, mapping, tracking, live cinema, arduino, robots, drones, AI, VR, AR en wat al niet meer. Rond artistieke concepten in ontwikkeling bouwen wij de werkplaats die nodig is. Welke technologie heb jij nodig om je concept te ontwikkelen? Wij organiseren de juiste apparatuur en kennis voor experiment en onderzoek.
Theatermakers, designers en technische experts spelen in ons lab samen met nieuwe en oude technologie, verkennen de creatieve mogelijkheden ervan, maken schetsen voor nieuwe concepten, vinden nieuwe toepassingen uit.

makers aan het werk: Gertjan Biasino, Jochem Baelus redactie, coördinatie, communicatie: Pol Eggermont, Nienke Rooijakkers, Daan de Groot technische productie: Jason Malone, Keez Duyves, Gertjan Biasino, met dank aan: BeamSystems, PIPS:lab

VOLG HET PERFORMANCE TECHNOLOGY LAB HIER

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.