Rondleidingen Pay Attention Please! Amsterdam Noord

Wie op de fiets Amsterdam-Noord ingaat, komt een heleboel kunst tegen. Op pleinen en rotondes, op straathoeken en in parken. Er zijn zelfs kunstwerken te vinden aan de gevels van publieke gebouwen. Maar je moet wel góed kijken. Ga mee op ontdekkingsreis door stadsdeel Noord en ontdek alle verborgen schatten.

Tijdens Pay Attention Please! organiseert Artifex rondleidingen door verschillende stadsdelen. Tijdens de fietstocht door Noord met het thema (on)zichtbaarheid, hoor je van een gids vergeten verhalen over het stadsdeel en ontdek je allerhande kunstwerken.

De gloednieuwe bakstenen ruïne van Broersen & Lukacs bij metrostation Noorderpark, bijvoorbeeld, ziet eruit alsof hij er altijd al heeft gestaan, en valt dus nauwelijks op. En wat te denken van de street art onze eigen NSDM-werf? Of het werk Noordbeeld van Ellert Haitjema, dat binnen tien minuten na plaatsing al dienst deed als hondenurinoir? Een werk waar je niet omheen kunt in Noord is de knalrode muur van Alfred Eikelenboom. Dat radicale werk hoorde bij zijn serie Utopian models en was ‘een ode aan schoonheid in zijn pure vorm’. Zelf vond hij het een meesterwerk, maar de buurt dacht daar heel anders over.

Let op!
Voor deze rondleiding heb je een fiets nodig. Neem je eigen fiets mee, leen een OV-fiets op Station Amsterdam Centraal of huur een fiets bij Fietsenverhuur Amsterdam in Noord. Fietshuur is niet inbegrepen in de prijs van dit programma.

Prijs
€ 15,- per persoon
€ 10,- kinderen t/m 12 jaar

Overige data
Zaterdag 19 augustus, 11:00-13:00
Zondag 2 september, 11:00-13:00

meer informatie

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.