Over het IJ LAB: The Listeners

ÉÉN-OP-ÉÉN ERVARING

Kunst is een medium voor conversatie en dat begint bij luisteren. Theatermakers Maria Magdalena Kozłowska en Pankaj Tiwari nodigen het publiek uit voor één-op-één ervaring. Je mag praten, zingen, klagen, schreeuwen, een verhaal vertellen.
Of gewoon de stilte delen. Voor 5 minuten of een uur, in iedere taal. Maria Magdalena en Pankaj creëren een veilige ruimte om te delen. Zij zullen gewoon luisteren.

Als kunstenaars voelen ze juist nu de urgentie om de fysieke aanwezigheid te vieren en het gesprek weer op gang te brengen. En luisteren is daarbij cruciaal, luisteren naar onszelf en naar elkaar. Zeker in deze tijd waarin er vaak niet geluisterd wordt. Voor hen is The Listeners een noodzaak, een reactie, een adem, een gebaar van protest en generositeit.

Informatie: Doe mee en breng het gesprek weer op gang
8 t/m 11 februari, NDSM Theater tussen 13.00 en 16.00 uur en tussen 17.00 en 20.00 uur.
Stuur een mail naar Majlen Hoogeveen: [email protected] om je aan te melden voor een specifieke dag (geef evt. tijdstip van voorkeur op).
Op 12 februari om 16.00 uur delen ze tijdens Sharing Sessions hun ervaringen met het publiek en mogen deelnemers ook hun ervaringen delen.

Pankaj Tiwari is theatermaker en curator uit India. Hij verhuisde in 2019 naar Amsterdam waar hij aan DAS Theatre studeerde. Hij ontwerpt in zijn werk een ervaring voor het publiek en richt zich op het ontwikkelen van plekken waarin kennis en artistieke ontmoetingen worden uitgewisseld. Zo initieerde Pankaj in 2020 Current: a Space, Amsterdam waarin hij middels theater, voedsel en het verbouwen van voedsel een plek voor community building creëerde. Zijn meest recente werk, The Art of Walking (2020) waarin hij van Amsterdam naar Calais liep, werd ondersteund door verschillende productiehuizen en theaters.

Maria Magdalena Kozlowska is zangeres en muziektheater regisseur. Momenteel wordt ze ondersteund door Frascati Producties. Ze onderzoekt in haar werk de emancipatorische mogelijkheden van de stem, vooral in opera. Voor The Listeners werkt ze vanuit het gegeven dat door je stem niet te gebruiken je ruimte geeft aan de expressie van het publiek.

Website OVER HET IJ

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.