Over het IJ Festival

TIEN DAGEN LANG AVONTUURLIJK THEATER OP BIJZONDERE PLEKKEN IN DE STAD.

Van 5 tot en met 14 juli is de zevenentwintigste editie van Over het IJ Festival met zo’n vijftig vernieuwende en tegendraadse locatietheaterproducties, waaronder twintig premières, op de NDSM-werf en dieper in Amsterdam-Noord. Veel werk is speciaal voor het festival gemaakt op spraakmakende locaties, waaronder scheepsbouwloodsen en -hellingen, depots, broedplaatsen, buurt- en kunstcentra. Over het IJ Festival heeft een belangrijke (co)producerende rol en een sterke focus op talentontwikkeling. In totaal zijn er maar liefst twintig premières te zien. Het bruisende festivalhart strijkt dit jaar neer rondom Sexyland; eens kantine voor scheepsbouwers, nu de meeste gevarieerde en sexy club van Amsterdam.

Er worden ook een aantal voorstelling in samenwerking met Stichting NDSM-werf en/of als onderdeel van de NDSM Open Call geprogrammeerd:

Airport Noord | Willem de Haan

Met een site-specifieke installatie brengt multidisciplinair kunstenaar Willem de Haan op absurdistische wijze een eerbetoon aan de uitzonderlijk ruimtelijke omgeving van de NDSM-werf en de toekomst ervan. Rond de installatie vindt op 4 juli en 14 juli tijdens zonsondergang een performance plaats.

lees meer

Right of Way | Henk Schut

Henk Schut maakt met Right of Way onderdeel uit van de Open Call 2019. De geluidsinstallatie is opgesteld in NDSM Fuse en bestaat uit vierenzestig onafhankelijke speakers, die door speciaal ontworpen software worden aangestuurd. Een landschap van geluid, waarin de toeschouwer zich even kan terugtrekken.

lees meer

Step Right Up | It Happens

SIN en Pieter Post biedt met Step right Up een podium voor nieuwe straattheatermakers uit binnen- en buitenland en was een van de winnaars van de Open Call 2018. Op 10 & 11 juli biedt hij het podium aan Julia Campistany, met een voorstelling over de fragiliteit van harmonie; It happens. 

Door middel van comedy en beweging ontstaat een dialoog tussen succes en falen, schoonheid en schaamte en sereniteit en onrust. Juist wanneer je denkt dat alles goed is, maak je je zorgen over wat er misschien fout zal gaan.

lees meer

Meer informatie

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.