Openluchtconcert Amicitia Landsmeer

Tegen het bijzondere decor van Ferrotopia brengt het harmonieorkest van Amicitia onder leiding van dirigent Pierre Volders op zaterdag 22 september een gevarieerd programma, boordevol herkenbare klanken. Zo zullen er werken van Verdi en Bizet klinken, maar ook brengt het 70 leden tellende orkest Braziliaanse swing en Hollandse meezing-hits naar de NDSM-werf.

Amicitia geeft geregeld buitenconcerten om mensen op een laagdrempelige manier van muziek te laten genieten. Zo speelde het orkest afgelopen juli tijdens haar jaarlijkse Concert aan het Water in het Ilperveld. Het publiek stond niet alleen op de oevers, maar kwam ook in groten getale in bootjes. Ook reizen de muzikanten van Amicitia geregeld af naar het buitenland om te spelen op bijzondere plekken, zoals op besneeuwde bergtoppen in Oostenrijk of onder de Galleria in Milaan. Het orkest kijkt ernaar uit om ook hier op de NDSM-werf een concert te verzorgen.

Het optreden duurt ongeveer een uur en is gratis toegankelijk.

Over Amicitia

Al sinds 1891 zorgt muziekvereniging Amicitia ervoor dat mensen binnen en buiten Landsmeer (samen) muziek kunnen maken en/of beluisteren. Er zijn drie orkesten: het harmonieorkest, het opleidingsorkest en het opstaporkest. Minimaal eens per jaar geeft het harmonieorkest een concert binnen de gemeentegrenzen van Amsterdam.

Bij Amicitia wordt er door bevoegde docenten (afgestudeerd aan het conservatorium) lesgegeven op instrumenten die in het orkest voorkomen: klarinet, fluit, hobo, fagot, saxofoon, trompet, hoorn, euphonium, trombone, bastuba, basgitaar en slagwerk. Leerlingen die nog niet zo lang muziekles volgen, spelen samen in het opstaporkest. In het opleidingsorkest spelen leerlingen die al wat verder zijn. Het grote harmonieorkest speelt in de hoogste klasse voor amateurorkesten; iedereen kan vanaf B-niveau meespelen.  

 

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.