The Future of Justice

TENTOONSTELLING IN NIEUW DAKOTA

Nieuw Dakota, TAAK and JULIACKS verwelkomen je in de toekomst van gerechtigheid, waar de mensheid nieuwe manieren smeedt om met de gevolgen van misdaad en geweld om te gaan. Hier worden we niet langer beperkt door oude methoden die worden gedomineerd door politie en opsluiting. In plaats daarvan centraliseren onze systemen genezing en veiligheid.

The Future of Justice sluit een vijfjarig artistiek onderzoeksproject af met de titel Transversal Scepters (2016-2021). Bij het project waren onder meer pleitbezorgers voor herstelrecht, academici, rechters, politie, gevangenisbewakers, gedetineerden en overlevenden van misdaad betrokken.

Binnen dit speculatieve universum visualiseert Juliacks ​​hoe rechtvaardigheidsprocessen rommelig zijn [en bestand tegen temporele en ruimtelijke grenzen] en hoe ze altijd zowel een maatschappelijk streven als een innerlijke zoektocht zijn voor iedereen individueel. Zo herdenkt ze radicaal de manier waarop we naar schade en genezing kijken en de routes die we volgen om het aan te pakken.

De tentoonstelling is samengesteld door Suzanne Sanders en Juliacks, in samenwerking met TAAK Amsterdam

Meer informatie

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.