Open workshops Toren van Babel

KUNST PROGRAMMA VAN STICHTING NDSM-WERF

Binnen het kunstproject de Toren van Babel hosten Stichting NDSM-werf en TAAK open workshops, toegankelijk voor iedereen die deel wil uitmaken van het project.

De workshops zijn verschillend in disciplines maar hebben allemaal hetzelfde overkoepelende thema: hoe ziet de ideale stad van de toekomst er voor jou uit? Onder begeleiding van kunstenaars en creatievelingen wordt dit onderwerp op verschillende manieren onderzocht. Hieronder vind je een overzicht van de workshops. De workshops zullen in het Nederlands gegeven worden, maar zijn ook toegankelijk voor Engelstaligen met minimale Nederlandse spreekvaardigheid. Je kunt je aanmelden voor één of meerdere workshops via de knop onderaan de pagina, deelname aan de workshops is gratis!

#1: Bouwen met zelfgemaakte bakstenen, een workshop met Bengin Dawod

Wil je met je eigen handen meebouwen aan Toren van Babel? Samen met Urban Designer en architect Bengin Dawod maak je tijdens deze workshop van natuurlijke materialen (klei, riet, water) bakstenen die onderdeel worden van de installatie. De organische bouwstenen drogen zonder aanvullende energiebron in de zon, waarna jullie gezamenlijk bedenken in welke vorm het onderdeel van Toren van Babel wordt. Wordt het een muurtje, zitje of iets anders? De workshop bestaat uit twee delen: het maken van de bakstenen om daarna, als de bakstenen klaar zijn, ermee te bouwen.

Praktische informatie

Data & tijden:
Workshop 1  bakstenen maken – 11 september 10.00 – 16.00 uur
Workshop 2 bouwen met de bakstenen – 23 september 15.00 – 17.30 uur (tijdens de opening van de Toren van Babel!)

Locatie: NDSM

#2: Zangworkshop met Brendan Jan Walsh [VOL]

Houd je van zingen en vind je het leuk om onderdeel uit te maken van een bijzonder optreden? In deze zangworkshop leer je onder leiding van dirigent Brendan Jan Walsh een nieuw Engelstalig lied, speciaal geschreven door kunstenaar en componist Guido van der Werve. Samen met andere deelnemers bereid je in drie repetities het stuk voor, en breng je het ten gehore met een orkest tijdens een feestelijk optreden met publiek op 7 oktober op NDSM. Ervaring met zingen is niet nodig, enthousiasme wel. Let op: we zoeken deelnemers die alle repetities en de uitvoering bij willen wonen.

Praktische informatie

Data & tijden repetities:
woensdag 8 sep 19.30 tot 21.30 [volgeboekt]
woensdag 22 sep 19.30 tot 21.30 [volgeboekt]
woensdag 6 oktober 19.30 tot 21.30 [volgeboekt]
donderdag 7 oktober, uitvoering in de avond + borrel tussen 19.00 en 22.00 [volgeboekt]

Locatie: NDSM

aanmelden workshop(s)

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.