Nieuw Dakota presents The Unknown Mine Zone

De The Unknown Mine Zone toont kunstenaars, ontwerpers, architecten en onderzoekers die allemaal een eigen kijk hebben op ons toekomstige grondstoffen, voedsel -en materiaaltekorten, en mogelijke alternatieven onderzoeken. Het publiek wordt betrokken bij experimenten en vraagstukken door veldwerk van deelnemers met publiek. De tentoonstelling reeks startte in Transnatural gallery en is in uitgebreide vorm te zien in Nieuw Dakota van 18 april tot 6 juni 2021. Het programma vindt ook plaats in EYE filmmuseum en eindigt op Oerol festival.

Taste the Unknown Landscape

In de maand mei (22 en 27) wordt ‘Taste The Unknown Landscape’ georganiseerd, een multi-zintuigelijke smaakervaring waarin de Onkruidenier in samenwerking met de Franse food designer Céline Pelcé de bezoeker uitdaagt om zich te trainen voor een zilte toekomst. Wat voelen, proeven en ervaren we wanneer we ons blootstellen aan de smaak van schuimkoppen van de zee? Deze smaakervaring van kunstenaarscollectief Onkruidenier is onderdeel van het project SWEAT–SWEET Travelogue; een onderzoek naar zoet en zout in ons lichaam en in het landschap waarbij onderzoek en veldwerk naar ecologische transformatie door klimaatverandering, verzilting en bodemdaling centraal staat.

Hoe ervaren we het landschap wanneer we het tempo van de economische tijd achter ons laten en ons weer gaan vormen naar het ritme van eb en vloed? Kunnen we weer in harmonie leven met de planten en organismen in het mariene ecosysteem? Aanvullend zal Teresa van Dongen enkele smaken presenteren bestaande uit rijk CO2 houdende gerechten van gewassen, die de maximale hoogte CO2 opname vertegenwoordigen. Een lokale expeditie start op het NDSM-gebied waar we ons laten voeden met Onkruidenier-verhalen, en op zoek gaan naar ingrediënten en nieuwe perspectieven creëren.

Wil jij participeren in Taste The Unknown Landscape? Deelnemen kan uitsluitend na registratie via: [email protected]. Meer informatie over de verschillende tastings binnen Taste The Unknown Landscape? Klik dan hier beneden:

taste the unknown landscape

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.