[ON HOLD] Nieuw Dakotas Moving Walls 2010-2020

10 december – 14 februari
Persopening: woensdag 9 december 15:00 – 18:00 uur

Starring: Martha Atienza, Vincent Boschma, Henk Schut, Sevilay Maria en Irina Birger

Op de valreep van een bewogen jaar viert Nieuw Dakota haar tien jarig jubileum. Er wordt terug geblikt en vooruit gekeken. Dit doet Nieuw Dakota met een speciaal jubileumprogramma en in samenwerking met kunstenaars en partner BeamSystems/BeamLab. Een selectie van video’s, installaties en performances bieden op poëtische en verstilde wijze een blik op een kantelende wereld.

Stille geluiden klinken dichtbij en ver weg. Jonge mannen voor de kust van een Filipijns eiland houden trappelend het hoofd boven water. Het water stijgt zichtbaar, net zo snel als bij ons, onzichtbaar. Cirkels verstoren de regelmaat. Het gelaat van de ander spreekt in ontelbaar veel smaken. Kennen we de minuscule zwenking die het machtige raderwerk van natuurwetten bestiert?

Nieuw Dakota maakt ruimte, verplaatst muren, verzet bergen en beweegt mensen. Met kunst verkennen we onszelf, elkaar en de wereld.

Nieuw Dakota nodigt u uit – en heeft u nodig!

Martha Atienza 1981 / PH / NL: Equation of state 

Vincent Boschma 1976 / NL: The Opposite Ends of a Continuum

Sevilay Maria / NL: #MYOWNGENDER

Henk Schut / NL: Constructed Silence

Irina Birger / NL: Dr. Birger by Appointment

Dr. Birger by Appointment 
tijdens Nieuw Dakota’s Moving Walls

Dr. Birger by Appointment is een serie van gesprekken en tekensessies in een installatie setting. Deze keer zullen de dialogen met Dr. Birger focussen rondom isolatie, connectiviteit en onderlinge afhankelijkheid. Dr. Birger zal de gesprekken met bezoekers visualiseren, zij neemt hierbij haar eigen gevoelens en acties mee in de tekeningen die zij tijdens het gesprek maakt.

Dr. Birger is te zien als installatie tijdens de openingsuren van Nieuw Dakota. De één op één gesprekken vinden iedere zaterdag op afspraak plaats tussen 12.00 en 18.00. Datum en tijd zijn te boeken via [email protected] Tijdens de persopening is Dr. Birger eenmalig op woensdag aanwezig. Iedere afspraak heeft een duur van ongeveer 30 minuten. Deelnemers krijgen de gelegenheid de tekening na afloop te kopen.

Rio (2007) lounge chair door Elena Goray is onderdeel van de installatie.
Dr. Birger’s outfit is gemaakt door Evita Ative en gefotografeerd door Marcel van der Vlugt.

Dr. Birger is een alter ego van kunstenaar Irina Birger.

WEBSITE NIEUW DAKOTA

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.