NDSM & Amsterdam Museum presenteren Ademhaling van de Stad

KUNST PROGRAMMA AMSTERDAM MUSEUM (I.S.M. STICHTING NDSM-WERF)

Stichting NDSM-werf heeft een nieuwe zaal gecureerd voor de tentoonstelling Corona in de Stad van het Amsterdam Museum. In deze digitale tentoonstelling toont het Amsterdam Museum – met vele partners – de impact van het coronavirus op de stad Amsterdam en haar bewoners. Honderden Amsterdammers en Amsterdamse organisaties delen in deze tentoonstelling  hun foto’s, video’s, teksten en audiofragmenten over deze periode. Hierdoor ontstaat een artistiek prikbord van de verschillende ervaringen die beleefd worden tijdens de pandemie. 

Na de eerste zaal ‘Interveining Public Space‘ is vanaf nu de online museumzaal Ademhaling van de Stad online te zien in het Amsterdam Museum. De zaal staat in het teken van deze unieke coronatijden waarin de contrasten in de stad om ons heen steeds beter zichtbaar worden. In deze tijd wordt de stad gaande gehouden door vele onzichtbare spelers die soms geen plek in de publieke ruimte kunnen of mogen opeisen. Zij zijn de onzichtbare radertjes die de machine van de stad voort laten draaien. Veel van deze mensen hebben niet de luxe om thuis te werken gedurende de pandemie, denk bijvoorbeeld aan sekswerkers, taxichauffeurs of schoonmakers. ‘Ademhaling van de Stad’ belicht juist deze stedelingen en zet ze in de vorm van een tijdelijk monument op een voetstuk. 

De titel van de zaal is ingegeven door het gelijknamige project van kunstenaarscollectief Frerara, van april tot eind juni te zien op de NDSM Billboards in het kader van ons eigen programma (Un)monumenting. 

ADEMHALING VAN DE STAD - AMSTERDAM MUSEUM

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.