NDSM Vrijhaven

EVENEMENT PROGRAMMERING DOOR STICHTING NDSM-WERF

NDSM Vrijhaven keert op 27 april 2023 terug op de NDSM-werf! Het leukste (gratis) evenement tijdens Koningsdag in Amsterdam Noord. Klik hier voor de plattegrond van het festival.

PROGRAMMA

Vrijhaven is al jaren de grootste kindervrijmarkt van Amsterdam! Dit gratis evenement is speciaal voor iedereen die een ouderwetse koningsdag vol vertier en gezelligheid wil beleven. Naast de kindervrijmarkt is er nog veel meer te doen voor jong en oud. Bekijk hieronder het gehele programma van Vrijhaven 2023 👇🏼. Ben jij bewoner van de NDSM-werf (en omstreken)? Lees dan hier de Vrijhaven bewonersbrief met alle practische bewonersinfo.

KINDERVRIJMARKT
Puilt jouw speelgoedkast al weken uit of ben je juist op zoek naar wat nieuwe aanwinsten? Kom dan naar de kindervrijmarkt van NDSM Vrijhaven, de perfecte plek om jouw koningsdag door te brengen zonder je een moment te vervelen en misschien ook nog een flink zakcentje bij te verdienen door je eigen kraam te huren! Je hebt al een plekje op de kindervrijmaakt voor 1 euro! Reserveer jouw plek via de knop hieronder.

BOEK EEN KRAAM

PLLEK
Pllek organiseert dit jaar een buitenpodium waar je kunt genieten van live muziek en, als je durft, ook een dansje kan wagen. Daarnaast verzorgt Pllek ook een kinderprogramma door de ruige rakkers voor als je je kraam al helemaal leeg hebt verkocht of als je even moet bijkomen van het onderhandelen.

ADM MUZIEK
Midden op de kindervrijmarkt hoef je ook niet bang te zijn om tunes te missen! ADM, een kunstenaarscollectief uit Amsterdam Noord, verzorgen namelijk op de Load Out ook voor de nodige muziekale tonen in je oren 🎷🎸

3×3 UNITES BASKETBAL WORKSHOPS
Altijd al willen leren dunken? Of ben je meer benieuwd naar de basisvaardigheden van een professionele basketballer? Dan zit je bij 3×3 Unites tijdens Vrijhaven goed! De basketbalgoeroes van 3×3 geven tijdens Vrijhaven workshops op hun veld op NDSM zodat jij aan het eind van de dag super smooth met een basketbal in je handen de straat op kunt. De precieze tijden van de workshops worden later bekend gemaakt, dus stay tuned!

FOODTRUCKS
Voor alle soorten trek hebben we tijdens Vrijhaven een breed assortiment aan foodtrucks met ieder hun eigen specialiteit voor je klaar staan. Zin in een Italiaanse pizza, of toch liever gewoon een lekker patatje? We got you! Struin dus vooral nadat je alle marktkramen hebt gehad even langs het foodtruckdorp aan de kop van de X-helling.

VERTIER
Naast de kindervrijmarkt, versnaperingen en muziek zijn er tijdens Vrijhaven een heleboel attracties waar je helemaal los kunt gaan. Karnieland is terug met meerdere attracties, inclusief het aura-verfschieten, de zwevende heksenbezem, en de Bamkars. Je kunt ook een rondje maken op de zweefmolen, of jouw master-aim laten zien bij de Schiettent. Of misschien kun jij jezelf wel kampioen stoelendans noemen na het NK Stoelendansdisco op de Y-helling! 🎡

NDSM TREEHOUSE
Entger the Favela: er zweven Braziliaanse sferen bij Treehouse NDSM op de NDSM-werf tijdens Vrijhaven!Vier Koningsdag met Braziliaanse muziek & vibes door mee te doen aan de ‘Blockparty’ georganiseerd door Favela. Favela neemt het paviljoen en de binnenplaats van Treehouse NDSM over en brengt hun concept van tropische invloeden, zomerse stijlen, kleurrijke decors en sexy geluiden! Je voelt je al snel een paar uur in Brazilië beland en geniet nu van de aanstekelijke energie, dampende dansvloer, tropische sferen en de leukste Amsterdammers.

YAYBOLO
Een dansbare up-tempo live-act met zelfgemaakte instrumenten van gerecycled materiaal in combinatie met live looper en virtuose bassist!  De jongens van Yaybolo hebben zelfs een bakwagen omgebouwd tot rijdend podium compleet met zonnepanelen, acuu’s, en dik geluidssysteem. Hiermee kan Yaybolo overall optreden met de kracht van de zon en zullen ze jouw oren vullen met gewedlige tunes tijdens NDSM Vrijhaven!

NDSM CAFÉ
Even bijkomen? Het NDSM-café is tijdens Vrijhaven open voor een heerlijk kopje koffie (of iets sterkers ;)) en fijne muziek!

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.