NDSM OPEN | NDSM Night Market

Amsterdamse avondmarkt aan de oevers van ’t IJ.

NDSM Night Market is een nieuwe, laagdrempelige ontmoetingsplek op de NDSM-Boulevard met goed, betaalbaar, vers eten en kunst en cultuur vanuit de hele wereld. De eerste (pilot) editie van NDSM Night Market vindt plaats op zaterdag 28 september van 17.00u tot 23.00h tijdens NDSM OPEN.

Elke Aziatische, Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse grote stad heeft er één: een night market. Een centrale ontmoetingsplek waar s’avonds gegeten wordt, waar curiosa worden verkocht en straatperformances worden gedaan. Gezinnen die niet veel te besteden hebben gaan hierheen om “sjiek te eten”, maar ook de zakenman zit hier voor een snelle hap, een verliefd stel zit dicht tegen elkaar aan om over het nachtelijke water van de rivier te kijken, kinderen rennen rond en moeders wiegen hun kinderwagens. Mensen uit alle lagen van de bevolking zitten naast elkaar op plastic stoeltjes en eten van kartonnen bordjes goed, vers eten uit alle windstreken.

Geïnspireerd door deze belangrijke ontmoetingsplekken (die bijna altijd aan de oevers van de rivieren liggen), vinden wij het op de NDSM-werf hoog tijd dat er nu ook in Amsterdam een avondmarkt komt, een plek waar élke Amsterdammer zich welkom voelt, en waar echte ontmoeting kan plaatsvinden. Een plek waar naast de grote selectie van internationale keukens die Amsterdam rijk is, ook kunst, theater, muziek en traditie vanuit de hele wereld te vinden is. NDSM Night Market is een laagdrempelige ontmoetingsplek aan ‘t IJ waar goed, betaalbaar, vers eten en kunst en cultuur vanuit de hele wereld, het beste van Amsterdam, in al haar diversiteit samenbrengt.

Hoe ziet de NDSM Night Market eruit?

Markt – Kom proeven, bewonderen & shoppen
Links en rechts op de Ms van Riemsdijkweg vind je 30 marktkramen:
10 tot 15 kramen met cultuur, curiosa, sieraden en kleding uit de hele wereld
15 tot 20 kramen: met een zeer divers aanbod van eten uit de hele wereld voor een culinaire ontdekkingsreis

Pont – Artistieke betovering
Op de oude veerpont is er naast een cocktailbar een minimarkt waar arts and crafts worden tentoongesteld en verkocht. Hier vind je kunstenaars die op de NDSM werkzaam zijn én een selectie van internationale artiesten.

MACA – Centrale meeting point
In de loods van de nieuwe broedplaats MACA zal een sfeervol plein ontstaan waar mensen samenkomen om hun bemachtigde lekkernijen op te eten, een drankje te bestellen bij de bar en te genieten van makkelijk verteerbare muziek en performances. Op het wereldse podium vindt live muziek, storytelling, karaoke en een fashion show plaats. In Tante Pietie’s kinderhoek kunnen de kleintjes knutselen en spelletjes doen.

Praktische info

Datum: 28 september 2019
Tijd: 17:00u tot 23:00u
Adres: NDSM Boulevard: Ms van Riemsdijkweg, NDSM, Amsterdam Noord
Contact: [email protected]

NDSM Night Market is een initiatief van Mike van Wetten (Broedplaats MACA), Esther Way en Huib Koel (Kaap de Groene Hoop) en Rea Cachola en Irene Esquibil (EsQuisine en Mayamang Kultura (rich in culture). En wordt ondersteund door Stichting NDSM-werf en de Gemeente Amsterdam.

PARTNERS

Woodies aT BerLin/ Kaap de Groene Hoop
Woodies aT BerLin bundelt de krachten van een scheepstimmerman en styliste. Ons scheeps- en interieur timmerbedrijf en inspiration store onder één dak is gelegen op de voormalige scheepswerf NDSM in Amsterdam noord. Naast het high-end intimmeren van woonschepen en interieurontwerp organiseren wij uit eigen initiatief kleinschalige festivals. Kaap de Groene Hoop is a sustainable harbor featuring fourteen urban rak’s for entrepreneurs with a captivating ship and a green state of mind. Set in the heart of the lively NDSM Wharf, Kaap de Groene Hoop stimulates zero-emission transport welcoming wind powered vessels to load and unload while simultaneously the nautical métier, inextricably linked to Amsterdam, is preserved on floating workplaces.

MACA (Moving Arts Centre Amsterdam)
MACA wordt een nieuwe broedplaats voor film- en video makers. Een werkplaats, een podium, en leerschool. Een film-atelier waar een community van nationale en internationale, opkomende en gearriveerde film en videokunstenaars vanaf 2020 zal maken, leren en uitwisselen. MACA zal ook een publieke plek worden als de deuren zich wekelijks openen met een programmering vol met previews, audiovisuele installaties, artist-talks, tentoonstellingen en performances.

EsQuisine Catering Services and Event Planner.
EsQuisine is sinds 2013 gevestigd in Hoofddorp door Irene Esquibil . Esquisine is onder andere actief in fundraisingen, festivals en bedrijfsbeurzen. Irene Esquibil heeft ook meegewerkt aan het programma “Man bijt hond”voor hun Kersteditie in 2014, als prive- kok bij Marjan Strijbosch (Jaguar Mode Creation) in het programma “Brabantse Posh” van Linda.tv. EsQuisine is niet alleen actief in Nederland, maar ook opdrachten verkregen in het buitenland zoals op grote beurzen in Berlijn en Munchen, het Genoel-Elderens wijnkasteel in de Belgische Ardennen en Food demo in Manila, Filippijnen.

Mayamang Kultura (Rijk in Cultuur)
Mayamang Kultura is een Filipijnse culturele organisatie,opgericht in 2015 door Irene Esquibil.  Door het organiseren van culturele events wilt de organisatie de mensen laten kennismaken met de rijke Filipijnse cultuur door middel van modeshows waarin Filipijnse designers centraal staan, traditionele zang en dans acts, optredens van pop bands,food tasting en Filipijnse art and craft work. Door samenwerken met Rea Cachola de organisatie heeft het plan om de events multicultureel te maken in samenwerking met andere culturele organisaties.

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.