NDSM Kinderatelier x Navid Nuur

Het NDSM kinderatelier is een initiatief van kunstenaars op de NDSM-werf in samenwerking met Stichting NDSM-werf.

Bij de opzet van het kinderatelier gaan we uit van de mogelijkheden die de voormalige scheepswerf biedt. Water, wind, ruimte; de schepen en de historie van de plek inspireren, prikkelen en vormen een unieke basis voor de beeldende kinderworkshop.

Vanuit het aanbod rond een thema en binnen de structuur van een atelier in de grote loods stimuleren wij het eigen initiatief van kinderen. Er wordt veel met restmateriaal vanuit de ateliers gewerkt, zoals gasbeton, hout, textiel, karton en fietsbanden. Techniek is een belangrijk onderdeel. Hierbij krijgen het ontwerp, de uitvoering en de presentatie aandacht (kijken of het werkt: vaart, rijdt, draait, of licht geeft).

Op dinsdag 19 en woensdag 20 februari gaat het NDSM kinderatelier opnieuw knutselen rond het thema van kunst dat te zien is op de NDSM-werf. De kunstenaar Navid Nuur heeft onder de naam THE AFTER GLOW III verschillende kunstwerken met licht gemaakt. Wat je overdag niet kunt zien en alleen als je er op let in het donker, stroomt er een golf van licht naar beneden en komen er flikkeringen uit onverwachte hoeken. Dit is precies wat de kinderen gaan doen met het NDSM Kinderatelier. Ze gaan lichtwerken maken die er soms zijn en soms niet zijn. Onder begeleiding van kunstenaars van de NDSM-werf.

Programma: 
di 19 feb: worden er niet bestaande wezens gemaakt: een tekening van lichtgevend ijzerdraad in een kijkdoos met lampjes.
wo 20 feb: wordt er een zelfgemaakte tekening uitvergroot tot een levend zelfbedacht verhaal, dat wordt  geprojecteerd in de ruimte. Daarmee ontstaat een schimmenspel, die aan het einde wordt gepresenteerd aan de ouders!

Kosten en aanmelden 
19 & 20 februari van 14.00-17.30 uur.
€ 17,50 per dag (stadspas € 10,-) of 2 dagen voor € 30,-  (stadspas €20,-)

Je kunt je via onderstaande ticketlink direct aanmelden voor een enkele dag of meerdere dagen. Let goed op welke datum (of data) je selecteert!

Locatie 
Deze keer gaan we niet naar buiten, maar wordt er geknutseld in een verwarmde lege loods.
Adres: tt. Neveritaweg 61 (Dit is achter Pllek, bij de Stichting NDSM-werf)

Neem a.u.b. allemaal een lege doos mee!

 

 

 

meld je hier direct aan

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.