NDSM Kinderatelier

PROGRAMMA STICHTING NDSM-WERF I.S.M. KUNSTENAARS

Het NDSM kinderatelier is een initiatief van kunstenaars op NDSM in samenwerking met Stichting NDSM-werf. Het kinderatelier gaat uit van de mogelijkheden die de voormalige scheepswerf biedt. Water, wind, ruimte; de schepen en de historie van de plek inspireren, prikkelen en vormen een unieke basis voor beeldende workshops. Vanuit het aanbod rond een thema en binnen de structuur van een atelier in de grote loods wordt het eigen initiatief van kinderen gestimuleerd. Er wordt veel met restmateriaal vanuit de ateliers gewerkt, zoals gasbeton, hout, textiel, karton en zelfs fietsbanden. Techniek is een belangrijk onderdeel. Hierbij krijgen het ontwerp, de uitvoering en de presentatie aandacht (kijken of het werkt: vaart, rijdt, draait, of licht geeft).

In de afgelopen zomer editie kwamen reflecties, wind en beweging  al voorbij als onderwerpen, waarna geweldige bewegende ontwerpen tot leven kwamen en de X-helling op de NDSM-werf onveilig maakten. De lente editie van het kinderatelier dit jaar stond helemaal in het teken van de Toren van Babel, een tijdelijke kunstinstallatie op de werf, waarna alle creaties ook onderdeel werden van de toren.

Aankomende herfsteditie zal gaan over licht vangen op de NDSM-werf. We gaan richting de kortste dag, dus jullie gaan samen het licht op de NDSM-werf brengen. Jullie maken lampionnen van blik en andere (rest)materialen van de werf. Er zal volop worden getekend en getimmerd. Tip: trek warme werkkleren aan, het kinderatelier vindt plaats in de NDSM loods maar ook binnen kan het best koud zijn in november!

Ben je enthousiast geworden en wil jij (of jouw kind) tijdens de volgende editie ook meedoen met het NDSM kinderatelier? Schrijf je dan in via de knop onderaan!

Edities 2022

  • 5 mei (lente editie): inschrijving gesloten
  • 17 en 18 augustus (zomer editie): inschrijving gesloten
  • 9 november (herfst editie): inschrijving gesloten

 

Inschrijven ndsm kinderatelier

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.