NDSM Kinderatelier

PROGRAMMA STICHTING NDSM-WERF I.S.M. KUNSTENAARS

Het NDSM kinderatelier is een initiatief van kunstenaars op de NDSM werf in samenwerking met stichting NDSM. Het kinderatelier gaat uit van de mogelijkheden die de voormalige scheepswerf biedt. Water, wind, ruimte; de schepen en de historie van de plek inspireren, prikkelen en vormen een unieke basis voor beeldende workshops. Vanuit het aanbod rond een thema en binnen de structuur van een atelier in de grote loods wordt het eigen initiatief van kinderen gestimuleerd. Er wordt veel met restmateriaal vanuit de ateliers gewerkt, zoals gasbeton, hout, textiel, karton en fietsbanden. Techniek is een belangrijk onderdeel. Hierbij krijgen het ontwerp, de uitvoering en de presentatie aandacht (kijken of het werkt: vaart, rijdt, draait, of licht geeft).

In één van de vorige edities kwamen reflecties, wind en beweging  al voorbij als onderwerpen, waarna geweldige bewegende ontwerpen tot leven kwamen en de X-helling op de NDSM-werf onveilig maakten. Een andere vorige editie van het kinderatelier stond helemaal in het teken van de Toren van Babel, een tijdelijke kunstinstallatie op de werf, waarna toen alle creaties af waren ze onderdeel werden van de toren.

Aankomende herfsteditie zal gaan over lich vangen op de NDSM-werf. We gaan richting de kortste dag, samen gaan we het licht op de ndsm werf brengen. We maken lampionnen van materialen van de NDSM werf en blik. Er word getekend en getimmerd. Wij raden aan warme werk kleren aan te doen, het kan al best koud zijn in november.

Ben je enthousiast geworden en wil jij (of jouw kind) tijdens de volgende editie ook meedoen met het NDSM kinderatelier? Schrijf je dan in via de knop onderaan!

Edities 2022

  • 5 mei (lente editie): inschrijving gesloten
  • 17 en 18 augustus (zomer editie): inschrijving gesloten
  • 9 november (herfst editie): inschrijving open

 

Inschrijven ndsm kinderatelier

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.