NDSM Fuse hosts Movement Expo Aceleratio

Dans- & theatercollectief Movementalist presenteert in samenwerking met Plein Theater de Movement Expo Aceleratio in NDSM Fuse van 27 mei (première) t/m 30 mei.

Aceleratio: De kunst van het vertragen in tijden van een pandemie

Aceleratio is een interdisciplinaire performance installatie, die heton- en offline publiek beoogt te confronteren met strijd, vrijheid, moed en troost, vanuit de noodzaak deze tijd te belichamen. Artistieke leiders Dayna Martinez Morales & Vincent Verburg zijn de initiatiefnemers van Aceleratio Movement Expo.

Tien ervaren en zeer verschillende performers in dans, theater, muziek, visuele kunst, en spoken word gaan een fysiek en mentaal proces aan, om op een diepere laag te begrijpen hoe gevoelens en gedachten zich gedurende COVID-19 in ons lichaam manifesteren. Geïnspireerd op de effecten van de pandemie: Versnelling van de gedachten, emoties die extremer lijken en de kunst van het vertragen.

Vanuit verschillende percepties wordt het publiek live en online deelgenoot van intieme performances in elk zijn eigen poëtische ruimte. Voor de één een zoektocht naar vrijheid of verbinding, voor een ander een confrontatie met zichzelf of juist een ultieme overgave.

Performers: Andreas Denk (dans), Cherif Zaouali (fysiek theater), Dayna Martinez Morales (initiator/ performance/ dans), Isaac Espinoza Hidrobo (muziek/ dans), Kathrin Gramelsberger (dans), Lieuwe van Gogh (visuele kunst), Roberto Callisaya (muziek), Sjaan Flikweert (spoken word), Vincent Verburg (initiator/ performance/ dans), Pablo Alanes (Audio Visuals & Soundscape)
Kostuums: Inez Meer
Lichtontwerp: Petyr Veenstra
Online Regie: Thomas Brand
Producent: Movementalist
In samenwerking met: Plein Theater
Met ondersteuning van: NDSM Fuse
Mede mogelijk gemaakt door: Prins Bernhard Cultuurfonds & Amsterdam Fonds voor de Kunst

Programma

Livestreams: Van donderdag 27 mei t/m zondag 30 mei om 20:30 (Tickets nu beschikbaar!)

Live performance: Donderdag 27 mei (première!) t/m zondag 30 mei vanaf 20:30 in verschillende tijdslots.

Reserveren: Reserveer alvast exclusieve tickets voor de live performance door te mailen naar [email protected] ovv ‘reservering Aceleratio’, de gewenste datum en het aantal tickets. Er wordt dan contact opgenomen als de kaartverkoop start. Voor meer informatie over deze voorstelling in NDSM Fuse, klik hieronder:

ACELERATIO @NDSM FUSE

NDSM maakt gebruik van cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.